Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Mršić: Ovaj osjećaj je stvarno prekrasan

05.06.2021. 21:15


Veljko Mršić uspio je ono što je uspjelo dosad tek Rudolfu Jugi, osvojio je dvostruku domaću krunu i s time se upisao zlatnim slovima u klupsku povijest. Njegova momčad pokazala je u majstorici da je daleko bolja od Splita i uz nevjerojatnu podršku s tribina doslovno pregazila »Žute«. Opijenost srećom vladala je u svakom kutku Krešine dvorane nakon završetka posljednje sekunde, a nije u tom slavlju oskudijevao ni sam Mršić koji poslovično teško izražava emocije, ali ovo je ipak i njega otvorilo.
– Osjećaj je stvarno prekrasan. Doživjeli smo večeras nešto što se ne doživljava svaki dan. Prava sinergija s navijačima i u takvoj atmosferi je teško bilo ne odigrati pravu utakmicu. Čestitam svima, svojim igračima, stručnom stožeru, upravi kluba, svima. Hvala svim ljudima u Zadru na podršci cijelo vrijeme i pogotovo u onom dijelu sezone kada sam bio bolestan – prve su riječi Mršića nakon velike utakmice njegovog sastava i slobodno se može kazati da je ova odigrana u majstorici bila i najbolja partija Zadra u sezoni.
– Odigrali smo večeras najbolju utakmicu u sezoni. Sigurno da nam je publika jako pomogla, ali smo u isto vrijeme i mi smo našom igrom prenijeli dobru vibraciju na tribine. Nakon 2-0, pa 2-2, ova je utakmica potvrdila da smo bolji od Splita kojem isto čestitam na pravoj, muškoj borbi u finalu – potvrdio je trener Zadra da se sve poklopilo i da je majstorica bila zapravo jednosmjerna ulica.
– I skok i šut nam je bio jako dobar. Lopta nam je išla kako treba, imali smo i širinu i dubinu tako da je sve sjelo na svoje mjesto u najbolje moguće vrijeme – zaključio je Mršić dok je njegov kolega na klupi Splita, Milan Karakaš, bio potpuno realan u svom komentaru. Priznao je da je Zadar bio puno bolji u petoj odlučujućoj utakmici i da je njihov uspon na hrvatski košarkaški Olimp potpuno zaslužen.
– Zasluženo je Zadar osvojio trofej. Nažalost, mi nismo bili dostojan protivnik kao u prethodnim utakmicama. Krenuli smo premekano i Zadar nas je izdominirao u skoku nakon čega je dobio na samopouzdanju i na krilima publike su bili neuhvatljivi za nas. Ako ćemo biti realni kroz cijelu sezonu su Zadrani bili malo bolji od svih ostalih u ligi i potpuno zasluženo je osvojio naslov prvaka Hrvatske – kazao je Karakaš.


Mavra: Ovo je vanzemaljski osjećaj
Kad je najpotrebnije kapetan Dominik Mavra uvijek isporuči. Bilo je tako lani u finalu Krešinog kupa na Višnjiku, bilo je tako i ove veljače u Omišu, a u ovoj majstorici je pokazao zašto je baš on vođa svlačionice. Povukao je svoju momčad do trećeg trofeja u dvije sezone s 11 koševa, tri skoka i pet asistencija. Naravno, kapetan je bio prepun emocija po završetku, a jedino što je uspio izgovoriti bile su riječi upućene predivnim zadarskim navijačima.
– Danas je publika dobila utakmicu. 14 mjeseci biti bez ovoga i sada ovo doživjeti je neopisiv, vanzemaljski osjećaj. Ovo može samo Zadar i najsretniji smo zbog svih ovih ljudi koji su nas danas došli bodriti, hvala im na tome od srca. Ovo je nešto s čime se ja punim, Zadar je moja najveća strast i ovo mi znači najviše na svijetu – kazao je kapetan Mavra.