Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nakon Milijunaša putuje na 24-satno kviziranje

05.06.2021. 10:18


Županijski pročelnik i poznati zadarski kvizaš Lovro Jurišić, osvojio je 125.000 kuna u emisiji »Tko želi biti milijunaš«. Otvorio je i pitanje za četvrt milijuna kuna, no na njemu je ipak odustao. Pitanje je bilo kojega je iznimno temeljitog kolegu Igor Stravinski nazvao »najsavršenijim među švicarskim urarima«. Odgovor je bio Mauricea Ravela, a kako Jurišić to nije znao, nije se htio kockati.


Dosanjani trofeji
Za odgovor na pitanje za 125.000 kuna, Jurišiću je pomogao džoker zovi koji mu je rekao da se se dolina Neandertal, poznata po nalazištu fosilnih ostataka pračovjeka, nalazi u blizini Düsseldorfa (a ne Freiburga, Leipziga ili Hannovera).
Kakvi su njegovi dojmovi, ispričao nam je jučer pročelnik na godišnjem odmoru.
– Vrlo sam zadovoljan sudjelovanjem na Milijunašu. Pitanja su bila možda teža nego što sam očekivao, ali uspio sam doći do drugog praga i tad je za mene uslijedilo najlakše pitanje, ono za 64.000 kuna. Pitanje je bilo tko je bio protivnik ulaska Amerike u Drugi svjetski rat. Očekivao sam Charlesa Lindbergha i dočekao ga pod slovom D. Inače, to je jedino pitanje, od onog za 500 kuna pa nadalje, na koje sam znao odgovor odmah prije ponude, ispričao je Jurišić jučer, nakon što je u četvrtak navečer prikazana emisija u kojoj je sudjelovao.
Pasionirani zadarski kvizaš, inače pročelnik za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove u Zadarskoj županiji, tako je postao bogatiji za 125.000 kuna, a dvije godine ranije, na kvizu Šifra koji je vodio Joško Lokas, osvojio je 100 tisuća kuna.
Kako kaže, na Potjeri je sudjelovao 5 puta, ali se nada da će opet stići i pred taj kviz i imati šansu da osvoji taj, zasad, nedosanjani trofej.
– Na Potjeri je zanimljivo da ovisiš, kao i uvijek, prvenstveno o sebi, ali i o drugim suigračima, kao i o samom lovcu. Potjeru sam dosad igrao sa svim lovcima po jedan put, uključujući i pokojnog Mirka Miočića, govori Jurišić, koji je već jučer putovao na novi vrlo zanimljivi kvizaški događaj.


Opravdana visoka očekivanja
Naime, u Požegi danas u 15 sati započinje 24-satno kviziranje na kojem će sudjelovati 20 ekipa iz cijele Hrvatske. U tom vremenu će odgovoriti na ukupno 600 pitanja.
– U ekipi su četiri osobe, a da bi se računalo da je ekipa odigrala set, tijekom seta moraju barem dvije osobe biti za stolom. Pa makar na njemu spavale. Što mi naravno, nećemo. Svakog sata se u tijeku 40 minuta odgovara na pitanja, a 20 minuta je odmora. I tako 24 puta do 15 sati sljedećeg dana. To je prvi takav događaj u Hrvatskoj, govori Jurišić koji očekuje da će zadarska ekipa osvojiti jedno od prva tri mjesta.
Visoka očekivanja nisu neopravdana, jer uz Jurišića, u ekipi su i druge jake karike – Dragan Gulan koji je Jurišiću bio džoker zovi, zatim mladi Ivan Jurić, džoker znalac sa Milijunaša, inače profesor iz Županje koji je studirao u Zadru te Duško Lakić, koji je također osvojio 125.000 kuna na Milijunašu.
Tako da će Jurišić za 24-satno kviziranje izvaditi aseve iz rukava. Točnije, džokere.
– Svatko može imati loš dan, ali mi se nadamo da ćemo mi imati dobar dan. Doslovno, cijeli taj jedan dan kviziranja, neka nam bude dobar, rekao je Jurišić prije odlaska.
Jurišić je poznat i po sudjelovanju u pub kvizovima, a i kao tajnik Udruge KvizD koja organizira Memorijal Mirko Miočić. Ovo veliko okupljanje kvizaša bi se ove godine trebalo održati peti put.
– Datumi za održavanje su ugovoreni s Arsenalom, sastavljač pitanja je izabran, a s prijavama ćemo početi negdje u srpnju, najavio je Jurišić.




»Na Potjeri je zanimljivo da ovisiš, kao i uvijek, prvenstveno o sebi, ali i o drugim suigračima, kao i o samom lovcu. Potjeru sam dosad igrao sa svim lovcima po jedan put, uključujući i pokojnog Mirka Miočića«
Lovro JURIŠIĆ


PASIONIRANI ZADARSKI KVIZAŠ
Pasionirani zadarski kvizaš, inače pročelnik za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove u Zadarskoj županiji, tako je postao bogatiji za 125.000 kuna, a dvije godine ranije, na kvizu Šifra koji je vodio Joško Lokas, osvojio je 100 tisuća kuna. Kako kaže, na Potjeri je sudjelovao 5 puta, ali se nada da će opet stići i pred taj kviz i imati šansu da osvoji taj, zasad, nedosanjani trofej