Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

»Neka vas nikad ne napusti dragost otkrivanja novoga«

05.06.2021. 09:38


U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru jučer je promovirano 15 prvostupnika studija povijesti umjetnosti. Većina njih nakon preddiplomskog studija nastavilo je studirati na Odjelu za povijest umjetnosti ili nekom drugom fakultetu, ali će ovaj trenutak ipak biti zapamćen kao prva titula stečena na akademskom putu. Šestoro nazočnih promovenata na njihovom uspjehu čestitali su pročelnik Odjela prof. dr. sc. Ivan Josipović i promotorica prof. dr. sc. Sofija Sorić.
– Nadam se da će vam se studiranje na Odjelu za povijest umjetnosti urezati u sjećanje kao draga uspomena na jednu etapu koju ste odradili u svom životu. Do uspjeha se stiže malim koracima, a ovo je jedan od njih. Naravno, vaše obrazovanje neće biti završeno niti nakon diplomskog studija, jer – kako kaže izreka – čovjek uči dok je živ. Nastojali smo vam pružiti što kvalitetnije obrazovanje kako bi vaše diplome imale težinu. Uzmite ono što vam je vrijedno, odbacite ono za što mislite da vam nije potrebno i idite hrabro u nove izazove u budućnosti, poručio im je pročelnik Josipović.
Promotorica Sorić čestitala je promoventima na hrabrosti i ustrajnosti i pozvala da ih nikada ne napusti »dragost otkrivanja novoga«. Na svečanosti je dodijeljena i pohvala »Ivo Petricioli« za najbolju studenticu diplomskog studija, koju je dobila Sara Čović.
Promovirani su: Karla Cigić, Jelena Cindrić, Paula Guzić, Martina Ivandić, Jelena Kaić, Monika Kolak, Marina Kujundžić, Dolores Perković, Lucija Radoš, Jurja Romić, Iva Sočković, Dora Štublin, Tina Topić, Heidi Vuković i Nikola Zmijarević.