Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zadar za titulu, gužva na dnu

05.06.2021. 09:42


Pretposljednje, 25. kolo Prve županijske nogometne lige može donijeti odluku o prvaku. Potvrdi li Zadar protiv Arbanasa status favorita potvrdit će i prvo mjesto koje, prema najavama, vodi u kvalifikacije za Treću HNL jug. Arbanasi su se sa sedam bodova u zadnji tri kola probili na 11. mjesto s 20 bodova, ali još nisu osigurali ostanak. Za ostanak se bori i Škabrnja (19 bodova) koju očekuje gostovanje kod Hajduka. Pridražani, koji imaju četiri boda manje od Zadra, žele zaokružiti sjajan niz na domaćem terenu u kojem su pobijedili u svih 12 ligaških utakmica, a uspješni su bili i u dva Kup dvoboja. S druge strane, Škabrnja nema puno izbora, posebno kad se zna da je u zadnjem kolu očekuje sraz s Arbanasima koji bi mogao izravno odlučivati o tome tko će u Drugu ŽNL. Bodove spasa tražit će i posljednja Zlatna luka (17 bodova) u Polači te Zemunik (18 bodova) kod kuće protiv Nove zore. Sukošanci su bez pobjede 18, a Zemuničani 14 utakmica. Iz lige ispada zadnja momčad. Pakoštanci će protiv Velebita pokušati obraniti treće mjesto koje mogu dohvatiti Sabunjar i Dragovoljac, klubovi pred kojima je međusobna utakmica u Poličniku. Bez rezultatskih briga za oba sastava proći će utakmica između Bibinja i Dragovoljca.
Nedjelja (17:30 sati): Zemunik – Nova zora, Bibinje – Dalmatinac, Polača – Zlatna luka, Arbanasi – Zadar, Hajduk – Škabrnja '91, Pakoštane – Velebit, Dragovoljac – Sabunjar.


Abeceda slavi u Murvici
Novi član Prve ŽNL sljedeće sezone bit će Abeceda koja je u debitantskoj seniorskoj sezoni osvojila prvo mjesto u Drugoj ŽNL. Proslava titule prvaka bit će danas u 19 sati na malonogometnom igralištu u Murvici.
– Povod okupljanja je titula Druge ŽNL te izniman uspjeh svih naših mlađih kategorije. Osigurali smo hranu, piće i vrhunsku zabavu – objavili su na Facebook stranici Abecede.