Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Za promociju Kolovara, Grada i sporta

Autor: Andrija Prović

04.07.2010. 22:00
Za promociju Kolovara, Grada i sporta


Turnirom odbojke na pijesku u subotu je započeo bogat sportski program koji će ovo ljeto uveseljavati posjetitelje plaže na Kolovarama. Izgradnjom novog, polivalentnog igrališta, na gradskom je kupalištu održan prvi iz serije planiranih turnira čija je svrha oživljavanje Kolovara, animiranje mladih za bavljenje sportom, odnosno unapređenje turističke ponude Grada Zadra.
– Tvrtka Obala i lučice na čelu sa zamjenikom direktora Eduardom Dukom uspjela je u kratkom roku napraviti ambiciozan i atraktivan program. On inkorporira niz atraktivnih i ljetu primjerenih sportova poput odbojke na pijesku, nogometa na pijesku, rukometa i ragbija na pijesku te badmintona na pijesku. Cilj je povezati niz zainteresiranih klubova, a svim aktivnostima koordinirao bi Klub odbojke na pijesku Arbanasi iza kojeg je veliko međunarodno i ligaško iskustvo u organizaciji takvih natjecanja – istaknuo je Karlo Lisica, jedan od organizatora turnira i trener Arbanasa, dodajući:
– Već ove godine pojedini turniri poprimit će međunarodni karakter, no iduće godine bit će realiziran još atraktivniji i sadržajniji program koji bi Grad Zadar promovirao kao sportsku i atraktivnu destinaciju i na taj način oplemenio turističku ponudu i oživio gradske plaže.
Prva manifestacija iz navedenog programa tako je bio turnir odbojke na pijesku “Kolovare 2010.”. Natjecanje je okupilo devet ekipa iz Zadarske županije koje su, podijeljene u dvije skupine, tražile put do odličja i sponzorskih nagrada.
Pravo nastupa imale su djevojke rođene 1995. i mlade (mlađe kadetkinje), a najbrojnijim predstavnicama iz KOP Arbanasi (6 ekipa) suprotstavile su se djevojke iz Posedarja, Bibinja i Zadra.
Nakon razigravanja po skupinama prolaz dalje ostvarili su Posedarje i MM, odnosno Zadar i Bibinje. Najprije slaveći u polufinalnom dvoboju s MM, a zatim i u odlučujućoj utakmici protiv vršnjakinja iz Posedarja, Marta Ugarković i Andrea Čanković na kraju su Zadru donijele titulu prvih pobjednica “Kolovara”.
Cjelodnevni program praćen glazbom DJ-a i pogledima mnogobrojne publike zaključen je dodjelom medalja za osvojena prva tri mjesta koje je u ime koncesionara Obala i Lučica uručio Eduard Duka.
– Uz odličja, djevojke su dobile i prigodne nagrade koje su sponzorirali Ugostiteljski obrti “Meduza” i “Miki” – podvukao je Lisica zahvaljujući sponzorima na značajnom doprinosu u organizaciji “Kolovara 2010.”.
Turnirom u nogometu na pijesku jučer je nastavljen program, a sljedeći vikend na rasporedu je turnir rukometaša koji bi trebao okupiti brojna poznata lica iz sportskog i javnog života.
Rezultati: Polufinale: Zadar – MM 2-0, Posedarje – Bibinje 2-1. Za 3.mjesto. MM – Bibinje 2-0. Finale: Zadar – Posedarje 2-0.
 


EKIPE


Skupina A
MM (Matea Bajlo i Matea Grdović)
Posedarje (Marija Klanac i Maja Nekić)
LM (Lukrecija Kelava i Martina Nekić)
85 (Jelena Vukić i Katarina Kalmeta)
Skupina B
Zadar (Andrea Čanković i Marta Ugarković)
Bibinje (Lucija Kero i Lucija Lisica)
Gal (Enea Mujagić i Luciana Vučetić)
Toi (Elide Ferro i Lucija Bajlo)
Duo (Anđela Prtenjača i Monika Ikić)