Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Nastupili na Marinskom ljetu, Festivalu ojkavice i narodnog kola

05.07.2019. 12:23
Nastupili na Marinskom ljetu, Festivalu ojkavice i narodnog kola


U općini Marina, u Blizni Donjoj na Marinskom ljetu tradicionalno je održan 9. Festival ojkavice i narodnog kola u kojemu je među brojnim gostima sudjelovala i mlada skupina KUD-a Sv. Josip iz Obrovca. S mladim Obrovčanima zajedno su došli i članovi KUD-a Kamen Bukovica iz Benkovca. Ova dva KUD-a zajedno su na Festivalu ojkavice i narodnog kola predstavili pjesme i plesove Bukovice. Nastupili su s »pivanjem u kolu« i »kukulešćem«.
KUD Sv. Josip Obrovac osnovan je i zaživio tek nedavno, prije nekoliko mjeseci. No, s puno entuzijazma postigao je već puno, pa tako već bilježe nekoliko uspješnih nastupa. Inicijatorica osnivanja KUD-a Sv. Josip Obrovac Ika Jurjević kaže kako je bilo krajnje vrijeme da se krene te da je za osnivanje KUD-a dobila veliku podršku sa svih razina.
– Drago mi je da smo dobili podršku kako bismo pokrenuli KUD Sv. Josip u našem prekrasnom Obrovcu. Mi koji živimo u ovom gradu ponosni smo na svoje korijene i kulturnu baštinu koju želimo objediniti i pokazati koje bogatstvo potječe iz ovog našeg kraja. Mislim da će KUD podići i kvalitetu života ljudi u ovom našem gradiću na obalama prekrasne Zrmanje, govori Ika Jurjević koja je zahvalila Gradu Obrovcu, Turističkoj zajednici Grada Obrovca, kao i KUD-u Kamen Bukovica koji ih podržavaju.
Odmah po osnivanju, KUD Sv. Josip započeo je s upotpunjavanjem i šivanjem narodnih nošnji, a probe održavaju u Maloj dvorani Doma kulture u Obrovcu. (Lj.J.)