Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pupić Bakrač: Cilj procesa je da me se izbaci iz javnog i političkog života

05.07.2021. 10:31


Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač sazvao je konferenciju za novinare povodom potvrđene optužnice za prijetnju zadarskom županu Božidaru Longinu. Pupić Bakrać je, podsjetimo, u objavi na društvenoj mreži napisao "Političaru, dužnosniku, HDZovcu sa psećim nadimkom sprema se kineski ražanj". Konferenciju je ovaj gradski i županijski vijećnik sazvao u Medulićevoj ulici gdje su HDZ-ove prostorije.
– Sudačko vijeće općinskog suda u Zadru potvrdilo je protiv mene optužnicu u slučaju navodne prijetnje Božidaru Longinu i to je valjda po prvi put u povijesti da se ova sintagma, korištena milijun puta, dovodi u vezu sa sudom i kaznenim progonom. Toga nije bilo ni za najcrnjih totalitarističkih režima. A zašto me progone, to ne znaju ni oni sami, rekao je Pupić Bakrač.
– Suci Općinskog suda kažu da se u Kini jedu psi. Što sam ja ljudožder pa ću ga pojesti? To su nebulozne gluposti. Cilj procesa je da me se izbaci iz javnog i političkog života, kazao je Pupić Bakrač.
– Institucije su pod kontrolom HDZ-a. To nije moja konstatacija, već konstatacija predsjednika Milanovića, a ja samo želi dokazati da je to u Zadru kudikamo gore nego u ostalim gradovima, a nitko iz tih institucija nije smijenjen, nastavio je Pupić Bakrač, te još dodao kako se u ovom slučaju osjeća kao Kafkin lik te da nema pojma protiv čega se bori, a na to mu pitanje, tvrdi, ne odgovaraju ni nadležni. Ipak, naglašava kako ima jedna dobra stvar u ovom suđenju.
– To će biti više razotkrivanje rada institucija sistema u Zadru, nego suđenje meni jer će se pokazati cijela besmislenost svega toga, rekao je Pupić Bakrač pitajući se je li ovo kakva vendeta protiv njega koji ukazuje na korumpiranost sudaca.