Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Stiže Lenny Kravitz – miljenik slavnih žena

Autor: Z L

04.08.2008. 22:00
Stiže Lenny Kravitz – miljenik slavnih žena

Foto: AP



Lenny Kravitz, čije su velike obožavateljice Nicole Kidman, Natalie Imbruglia, Kylie Minogue ili Penelope Cruz, zadarskim koncertom promovira svoj najnoviji album “It’s Time For A Love Revolution”
Lenny Kravitz, glazbenik kojeg su voljele mnoge poznate žene poput Nicole Kidman, Natalie Imbruglie, Kylie Minogue ili Penelope Cruz, nastupit će u srijedu, 6. kolovoza, potpomognut splitskim T.B.F.-om, na golemom parkiralištu ispred dvorane Jazine u Zadru.
Lenny Kravitz i ovim koncertom, koji je dio njegove svjetske “Love Revolution” turneje, kao što i samo ime turneje “kaže”, promovira svoj najnoviji album “It’s Time For A Love Revolution” koji je odmah nakon objavljivanja u veljači ove godine došao blizu vrha svjetskih top ljestvica i tamo se zadržao do danas.
Lennyjev životopis pun je vrlo zanimljivih detalja. Njegova majka bila je Roxie Roker, poznata po ulozi Helen Willis iz popularne serije “The Jeffersons”, a otac mu je televizijski producent. Zahvaljujući prijateljstvima njegovih roditelja Lenny je od malih nogu bio okružen zvijezdama kao što su Duke Ellington, Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald, Count Basie i Miles Davies. Lenny počeo ludovati za rock & rollom i funkom slušajući kultno ime tadašnje glazbene scene, legendarnog Princea. Svoju opčinjenost Princeom prenio je na stage imitirajući Princeove kretnje, stil i glazbu. Kasnih osamdesetih preselio se u New York gdje mu je cimerica bila Lisa Bonet (Denise Huxtable iz slavnog “The Cosby Show”). Nakon intenzivne i kratke veze uslijedilo je vjenčanje.
U devedesetim Lenny je postao dio glazbenog mainstreama i polako napustivši svoj specifični retro image. Tada je napisao i “Justify my love”, hit single za kraljicu popa Madonnu. Hit mu je i “Always on the run”, pjesma koju je napisao u suradnji sa Slashom, gitaristom “Guns’n’Rosesa”. Njegov najbolji album prema mišljenju kritičara je “Are You Gonna Go My Way”. Kritičari ga smatraju najboljim albumom njegove cjelokupne karijere i to s dobrim razlogom – gotovo svaka pjesma postala je hit, dok je videospot za “Are You Gonna Go My Way” postao najpopularniji spot te godine na MTV-u.
Virgin records je 2000. godine objavio Lennyjev “Greatest Hits” album na kojem se našla i pjesma “American woman”, proslavljena u filmu “Austin Powers”, a koju originalno izvodi grupa “Guess Who”. Godine 2004. objavio je album “Baptism”. Lenny je tad osnovao i tvrtku “Kravitz Design”, a iste godine je za “Amnesty International” snimio funky verziju Lennonove pjesme “Cold Turkey”. Zasad najveći hit s aktualnog albuma “It’s The Time For The Love Revolution” je pjesma “I’ll Be Waiting” koja je uvjerljivo pri vrhu svjetskih glazbenih top lista.