Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Izvođač će se izabrati do kraja rujna

Autor:

04.09.2008. 22:00
Izvođač će se izabrati do kraja rujna

Foto: Alenka FESTINI



Obnova staroga paškoga mosta ići će po planu. Ubrzo će biti potpisan i sporazum o sufinanciranju s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture te s Ministarstvom kulture bez obzira na činjenicu da ovogodišnjim proračunom most nije bio predviđen, kaže gradonačelnik Bukša
Grad Pag raspisao je natječaj u kojem traži najpovoljnijeg izvođača radova na obnovi starog gradskog mosta.
Paški gradonačelnik Andreja Bukša potvrdio nam je kako je na adresu gradske uprave pristiglo već nekoliko ponuda zainteresiranih tvrtki. On je naglasio kako će do kraja rujna Gradsko poglavarstvo odabrati najpovoljnijeg izvođača radova.
– Obnova staroga paškoga mosta ići će po planu, a u njoj će sudjelovati i Ministarstvo kulture RH. Ubrzo će biti potpisan i sporazum o sufinanciranju s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture te s Ministarstvom kulture RH bez obzira na činjenicu da ovogodišnjim proračunom Ministarstva kulture most nije bio predviđen, kaže gradonačelnik Bukša.
Naglasio je kako je u kontaktima s Ministarstvom kulture načelno dogovoreno da se učini sve kako bi se cijela konstrukcija zatvorila za dovršenje toga objekta. Dakle, radovi će se odvijati po zacrtanom planu pa će do početka 2009. godine ići prva faza, a onda koncem iste godine druga faza u kojoj bi se most završio, rekao je gradonačelnik Bukša.
Važno je reći kako obnova starog gradskog mosta stoji oko 8,5 milijuna kuna. Financijski će u tom projektu sudjelovati sa 60 posto Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a Grad Pag i Ministarstvo kulture sa po 20 posto.
Gradski most gradit će se od kamena po uzoru na stari most iz 15. stoljeća.