Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Klizanje i hokej na ledu usred – ljeta!

05.09.2018. 13:12


Da, da, sve je moguće danas… Uprava SC-a Višnjik, u skladu s obimnim srednjoročnim razvojnim programom, razmatra mogućnost postavljanja klizališta.
– Prije određenoga vremena s idejom postavljanja klizališta u jednom dijelu SC-a Višnjik upoznat je i gradonačelnik Branko Dukić. U ovom trenutku sve je još u fazi razgovora, odnosno razmatranja te ideje sa svih mogućih aspekata – kaže Denis Karlović, direktor SC-a Višnjik.
Kako doznajemo, ponudu Gradu Zadru i SC-u Višnjik predočili su iz jedne tvrtke koja se bavi sportskom infrastrukturom. Ideja da se jave baš Zadru i Višnjiku, može se čuti, nije slučajna jer je zadarski golemi sportsko-rekreacijski kompleks kao takav itekako privlačan jer, uz ostalo, ima brojne prednosti u odnosu na neke druge dalmatinske gradove.
– Mi ćemo u Višnjiku sa svoje strane ideju razmotriti veoma pomno i potom ćemo dalje razgovarati s Gradom Zadrom. Načelno, Višnjik bi s tim novim sadržajem značajno obogatio svoju ponudu. Podsjećam da je Višnjik, skupa s Gradom Zadrom, u prošlih nekoliko godina cjelokupnu sportsko-rekreacijsku infrastrukturu podigao na veoma visoku razinu. O tomu svjedoče i podaci o broju korisnika jer se dnevno cijelim kompleksom kreće oko tri tisuće Zadrana, što sportaša, što rekreativaca, od čega je znatan broj mladih – ističe Karlović.
Inače, oko površine za klizanje koja bi svoje mjesto imala u prostoru između zatvorenoga bazena i dvorane, može se reći da bi zahvaljujući modernoj tehnologiji mogla funkcionirati cijelu godinu. Ostvari li se ideja, a sad zapravo i nema nikakvih vidljivih razloga da se to ne dogodi, Zadar bi bio među rijetkima koji bi i usred ljeta nudio mogućnost klizanja i odigravanja hokejskih utakmica, kao i brojnih drugih sadržaja koji se mogu održavati na ledenoj površini. U praksi to bi moglo značiti da na ljetovanje mogu doći iz Skandinavije ili bilo odakle, pa još malo i trenirati klizanje, hokej na ledu… Čudesno!
O cijeloj priči uskoro će se saznati više, čim SC Višnjik i Grad Zadar 'kroz rengen' provuku sve moguće podatke o tom zanimljivom projektu.