Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Predstavnik Zadarske županije Danijel Hromin osvojio treće mjesto

05.09.2020. 08:44


U atriju Kneževe palače jučer je u organizaciji Zadarske županije i Hrvatske zajednice županija, te u suradnji s Narodnim muzejom Zadar otvorena izložba »Volim svoju županiju«. Ovo je već peta godina za redom u kojoj Hrvatska zajednica županija potiče ljubitelje fotografije da na jedinstveni način promišljaju o krajevima iz kojih dolaze i fotografijom bilježe ljepote i posebnosti županija u kojima žive.


Tri tisuće prijavljenih
Cilj foto-natječaja »Volim svoju županiju« je poticanje na veću angažiranost građana u povezivanju svih županija i promoviranju svih hrvatskih krajeva, a najbolje fotografije iz svih županija svake godine čine postav putujuće izložbe koja obilazi Hrvatsku.
Ove godine odlukom žirija treće mjesto osvojio je predstavnik Zadarske županije Danijel Hromin s fotografijom »Puntamika… zajedno u zalazu«. Nagradu za najbolju fotografiju natječaja odnio je Ivan Kovačić s fotografijom »Čarolija u bijelom« iz Zagrebačke županije, dok je drugo mjesto pripalo Željku Caru i fotografiji »Proljeće« iz Koprivničko-križevačke županije. Fotografija koja je prikupila najviše glasova putem Facebooka je »Slavonska polja« Željke Ivanović.
I ove godine zabilježen je veliki odaziv od čak tri tisuće prijavljenih fotografija, radova profesionalnih i amaterskih fotografa, od kojih je odabrano dvadesetak najboljih.


Uspjeh unatoč okolnostima
Iako u godini koja će, kako je u svome obraćanju istaknuo zadarski župan Božidar Longin, ostati upamćena po epidemiji, veseli tako veliki interes za sudjelovanjem na natječaju.
– Nije bilo jednostavno sve to organizirati u ovakvim okolnostima, stoga se posebno zahvaljujem i čestitam svim prijavljenima na natječaj, kao i organizatorima, kazao je župan Longin zahvalivši se i predsjednici stručnog žirija, zadarskoj fotografkinji Mari Milin.
– Posebno raduje uspjeh predstavnika Zadarske županije Danijela Hromina koji je u velikoj konkurenciji osvojio treće mjesto, dodao je župan Longin kojemu je Hrominova fotografija ujedno i najljepša.
Autor trećenagrađene fotografije Danijel Hromin istaknuo je da mu je nagrada, uz osjećaj zadovoljstva, i poticaj za daljnji fotografski rad.
Izložbu u Kneževoj palači građani mogu razgledati do 18. rujna u vremenu od 9.00 do 20.00, te subotom i nedjeljom od 10.00 do 14.00 sati.