Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Sportsko jutro na Višnjiku u organizaciji Zajednice Talijana Zadar

05.09.2021. 09:04


U organizaciji Zajednice Talijana – Zadar u subotu je na vanjskim terenima Športskog centra Višnjik održan Dan otvorenih vrata, odnosno “Giornata delle porte aperte”.
U programu je sudjelovalo stotinjak djece, mahom polaznika zadarskih sportskih klubova, koji su se natjecali u nogometu, košarci i odbojci. Među njima su bili i članovi Nogometnog kluba Zadarnova.
Naši dječaci na Višnjiku su proveli sjajno prijepodne, družeći se i igrajući s vršnjacima te su se kućama vratili puni lijepih dojmova, noseći za uspomenu majice, medalje i pehare.
– Drago nam je da smo sudjelovali na ovoj manifestaciji i hvala Zajednici Talijana na pozivu, koji smo rado prihvatili. Ovakvi događaji su svakako nešto što treba poticati, jer osim što promiču sport kod djece, stvaraju i nova prijateljstva te generiraju pozitivnu energiju, rekao je ovom prilikom Patrik Puljić, trener naših papalina.
Organizatori iz Zajednice Talijana, uz pomoć neumornog zadarskog sportskog djelatnika Umberta Piasevolija, pobrinuli su se da sve prođe baš onako kako su i zamislili.
– U Zajednici Talijana imamo brojne aktivnosti, od sporta, kulture, umjetnosti, tečajeva jezika i kuhanja…, a sve s ciljem promocije talijanske kulture i svega što ona obuhvaća. Prvenstveno se obraćamo mladima pa i ovim putem pozivam sve zainteresirane da nas slobodno posjete na adresi Ulica Borelli 8 i barem popiju s nama jednu finu talijansku kavu, poručila je Giulia Pezzano, predsjednica Zajednice Talijana Zadar, uz zahvalu svima na sudjelovanju.