Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Školski vrt dao 100 kg maslina!

04.11.2010. 23:00
Školski vrt dao 100 kg maslina!


Općina Pašman financirat će postavljanje tribina te je raspisala natječaj za javnu nabavu koja je u tijeku. Adekvatno opremljenom sportskom dvoranom otvaraju se mogućnosti za organiziranje izvannastavnih aktivnosti, ali i mogućnost da je koriste i neke sportske ekipe


Nakon što je nadograđen još jedan kat na zgradi OŠ “Vladimir Nazor” u Neviđanima te je sagrađena i školska sportska dvorana, na red je došlo njeno opremanje. Ova dva iznimno važna zahvata na ovoj otočnoj školi završena su 2008. godine. Potom je ishodovano uvjerenje o uporabljivosti u ljeto 2009. godine, a svečano otvorenje upriličeno je ove godine u svibnju.
Ravnateljica Andreja Krnić kazala je da jedino što je dvorana imala od opreme po završetku radova jesu pokretni koševi i rukometni golovi.
– Dvorana nema tribine, svlačionice i sve ostale popratne sprave važne za izvođenje nastave iz predmeta TZK. Zaštitnu oblogu za stupove financirala je Općina Pašman, kao i zaštitnu mrežu za prozore. Zadarska županija je provela objedinjenu javnu nabavu za sve osnovne i srednje škole kojima je ona osnivač za nabavu dugotrajne imovine. Županija je odlučila da tvrtka Ghia sport iz Žminja opremi našu dvoranu s opremom u vrijednosti od 353.197 kuna, kazuje ravnateljica Krnić. Opremanje dvorane uključuje namještaj za svlačionice i za prostoriju nastavnika TZK, lopte za košarku, odbojku, rukomet i nogomet, stolovi za stolni tenis i ostalo.
Također, ista tvrtka opremit će vanjsko igralište s dva rukometna gola i dva košarkaška koša. U izvođenju radova na vanjskom igralištu u pomoć je priskočila Javna ustanova otoka Pašmana koja je iskopala rupe za koševe. Adekvatna zaštitna mreža umjesto dosadašnje ribarske mreže bit će postavljena iz koševa.
Općina Pašman financirat će postavljanje tribina te je raspisala natječaj za javnu nabavu koja je u tijeku.
S adekvatno opremljenom sportskom dvoranom otvaraju se mogućnosti za organiziranje izvannastavnih aktivnosti, ali i mogućnost da je koriste i neke sportske ekipe.
– U tijeku je usuglašavanje teksta ugovora o korištenju dvorane s Općinom Pašman. Intencija bi bila da Općina koristi dvoranu po završetku redovne nastave. Razni klubovi kao što je NK Sv. Mihovil ili Mažoretkinje otoka Pašmana mogli bi u dvorani trenirati, zključila je Krnić.
U sklopu škole djeluje i sekcija Eko-etno koja će, kada završi proces registracije, prerasti u maslinarsku zadrugu. Zanimljivo je da škola u svom vrtu ima 42 masline te je ove godine ubrano oko 100 kilograma maslina.
– U tom smislu nam je iznimno važno registrirati zadrugu koja bi se zajedno s voditeljem-nastavnikom brinula o masliniku. Dio dobivenog maslinovog ulja donirat ćemo pred Božić štićenicima Doma Sv. Frane, dok ćemo od ostatka napraviti sapun, mast i ostale prerađevine s kojima ćemo nastupati na sajmovima i smotrama, pojašnjava ravnateljica Krnić.