Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

HT PREMIJER LIGA Puntamičani očekivano poraženi pod tornjem

05.11.2020. 09:03


Košarkaši Sonik-Puntamike doživjeli su očekivani poraz u Zagrebu kod Cibone (108:77). S obzirom na izostanak Marina Šarlije, Dina Palčića i Sandra Rašića, a s tek oporavljenim Jakovom Vladovićem, bilo je teško očekivati da Puntamičani protiv Cibone mogu izvući bilo što osim uvjerljivog poraza. Osim povratka Vladovića, u dresu Sonika zaigrao je i Daniel Zovko koji je pojačao zadarski sastav prije nekoliko dana, a stigao je iz Premijer lige BiH, gdje je igrao za Studenta iz Mostara te za Zrinskog. U četvrtoj minuti Mateo Drežnjak je pogodio za 14:5, vodstvo Cibone. U uvodnim trenucima utakmice Puntamičani se nisu uspjeli »sastati« s loptom i vukovi su lagano stigli do značajnog vodstva već u uvodnim trenucima. Obrana je djelovala loše, sporo, konfuzno, a to su domaći igrači lagano kažnjavali.


Atraktivni vukovi
Krasnom kontrom koja je završila s »alley oop-om« i to od table Roko Prkačin je zakucao za 21:7 četiri minute prije kraja prve dionice. Mora se priznati da je Cibona izgledala fantastično u tim trenucima, jer je odmah nakon spomenute akcije također atraktivno zakucao i Mateo Drežnjak. Osim loše obrane, Sonik je imao problema i s branjenem tranzicije, kao i s kontrolom napadačkog skoka. Konačnih 27:15 nakon prvih deset minuta bio je sasvim pristojan rezultat za Sonik, pošto Cibona u posljednje dvije minute prve dionice nije postigla niti jedan koš te izgubila tri lopte, promašila zicer i dva otvorena šuta.
Trebalo je dvije minute igre u drugoj četvrtini da strateg Sonik-Puntamike pozove minutu odmora. Trener Cibone Ivan Velić nije štedio svoje igrače na »malom odmoru« i odmah je Cibona zaigrala angažirano i stigla do 20 koševa viška. Nisu zadarski košarkaši imali municije oduprijeti se razigranim vukovima, koji su (pre)lagano pronalazili put do otvorenih šuteva. A nakon što su primili pet koševa u posljednjih deset sekundi prvog dijela, zadarski košarkaši stigli su do 30 koševa zaostatka na poluvremenu. Inače, uneredio ih je u tih deset sekundi Krešimir Radovčić, koji je prvo pogodio iz post pozicije za 53:26, a onda je, nakon što su Puntamičani izgubili loptu, pogodio i tricu s istekom vremena za 56:26.


Pad tempa
Marin Vručinić je povezao pet koševa na početku treće dionice i to je bio uvod u poprilično dobro razdoblje igre Sonik-Puntamike. Smanjili su nešto razliku, ali Cibona nije dala da ta razlika padne ispod 25 koševa. Ostatak dvoboja protekao je u revijalnom tonu. Cibona je stalno držala između 25 i 30 razlike, tempo se smanjio i svi su zapravo samo čekali da završi ova utakmica. Najučinkovitiji u redovima Sonik-Puntamike bio je Jakov Vladović koji je postigao 19 koševa i dodao šest asistencija. Imao je Vladović i sedam izgubljenih te tri osvojene lopte. Svakako da je dobra predstava iskusnog organizatora igre dobar znak za budućnost Sonika. Daniel Zovko imao je dobar debi. U 25 minuta provedenih na parketu postigao je 16 koševa te dodao pet skokova i tri asistencije. Tomislav Cvitković završio je utakmicu s 13 koševa i četiri skoka. Mateo Drežnjak s 23 koša predvodio je Cibonu.
 




CIBONA 108
S. PUNTAMIKA 77


(27:15, 29:11, 21:24, 31:27)
ZAGREB – Dvorana Dražen Petrović. Bez gledatelja. Suci: Denis Hadžić, Franko Gracin, Mateo Pavičić.
CIBONA: Radovčić 18, Vucić 2, Prkačin 17, Drežnjak 23, Nakić 10, Bilinovac, Marić 6, Bundović 8, Novačić 11, Gnjidić 13, Moore. Trener: Ivan Velić.
SONIK-PUNTAMIKA: Vladović 19, Runjić 6, Cvitković 13, Zovko 16, Petani, Jošić, Vručinić 9, Barbaroša 8, Zelanto 4, Keserović 2, Pavin, Manojlović. Trener: Hrvoje Vlašić.