Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Povezani runolistom i obećanjem o uzvratnom posjetu

05.11.2021. 11:52


Dvije predškolske ustanove razmijenile su iskustva iz svoje domene djelovanja te dogovorile daljnju dobru suradnju.
Naime, djelatnici dječjeg vrtića iz grada Logatec u Sloveniji, posjetili su Dječji vrtić Biograd te razmijenili iskustva o radu i provedbi edukativnih programa za najmlađe. Uz radne prostorije biogradskih mališana, razgledali su i lijepo uređen okoliš, kao i vrt u kojem mališani uz pomoć svojih odgojitelja uzgajaju voće i povrće.
Posebno su se pohvalno izrazili o ovom posljednjem, tim prije što se te zdrave namirnice koriste u vrtićkoj kuhinji. Poznato je, naime, da se prehrani mališana u biogradskom vrtiću pridaje posebna pozornost, a poznavanje, točnije, uzgoj pojedinih namirnica i njihovo korištenje u prehrani izuzetna je pogodnost.
O stručnom djelu, načinu i provedbi kurikuluma koji se u vrtiću provodi upoznala ih je ravnateljica Esma Brzić, a razmjena iskustava uvijek je korisna i dobrodošla, složili su se svi. Ovom prilikom dogovoren je i uzvratni posjet biogradskih vrtićkih djelatnika vrtiću u Sloveniji, a runolist na dar podsjećat će ih na ovo druženje i obećanje o uzvratnom posjetu.