Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Podržavamo Hebranga, a svi kandidati su dobrodošli

Autor:

04.12.2009. 23:00
Podržavamo Hebranga, a svi kandidati su dobrodošli


Osobno poznajem Milana Bandića, ali podržavam kandidaturu HDZ-ovog kandidata Andrije Hebranga i smatram kako Bandićev posjet ne šteti njegovoj kandidaturi, rekao je Knez


Predsjednički kandidat Milan Bandić danas je u posjetu Zadarskoj županiji, a prema protokolu u pojedinim općinama i gradovima trebao bi se sastati s načelnicima, među kojima su i HDZ-ovi Ivica Juričević, Ante Jerolimov, Emil Ćurko i Ivan Knez. Kako su nam rekli načelnici, oni svoju podršku daju HDZ-ovom kandidatu Andriji Hebrangu, a Milan Bandić, kao i ostali kandidati, su dobro došli u njihova mjesta. Gradonačelnik Biograda n/m Ivan Knez kaže kako će s Milanom Bandićem razgovarati o asocijaciji Gradonačelnici za mir.
– Osobno poznajem Milana Bandića, ali podržavam kandidaturu HDZ-ovog kandidata Andrije Hebranga i smatram kako Bandićev posjet ne šteti njegovoj kandidaturi. Gospodin Bandić je kao i ja u asocijaciji Gradonačelnici za mir, a ja sam dopredsjednik i o tome ćemo razgovarati za njegovog posjeta, kazao nam je gradonačelnik Knez.
Ivica Juričević, načelnik Općine Posedarje, rekao je kako se on neće naći s Bandićem te da podržava kandidata Andriju Hebranga.
– Ne poznajem Milana Bandića, a kao predsjednik HDZ-a Posedarje podržavam kandidaturu predsjedničkog kandidata HDZ-a Andrije Hebranga. Moja obveza kao načelnika općine je da primim sve kandidate koji dolaze u Posedarje. Mislim da to ne šteti kandidaturi Andrije Hebranga, mi smo otvorena općina i svi kandidati su dobro došli kod nas, kazao je Juričević.
Ante Jerolimov, načelnik Općine Preko, kaže kako on ne prima Milana Bandića i neće biti na njegovom skupu, ali da je dobro došao u Preko.
– Ne poznajem ga osobno iako ljeti dolazi ovdje na odmor kod nekih vikendaša za koje sam čuo da su uključeni u njegovu kampanju. Ne podržavam njegovu kandidaturu, ja sam član HDZ-a i bezrezervno podržavam našeg kandidata Andriju Hebranga. Iako ne podržavam kandidaturu Milana Bandića, ne primam ga i neću biti na njegovom skupu, mogu reći da je dobrodošao u Preko. Svi kandidati su dobrodošli, jer kada bi došli to bi značilo da Preko nešto znači na političkoj karti, kazao je Jerolimov.
Prijateljstvo Milana Bandića i načelnika Općine Vir Kristijana Kapovića je općepoznato. Za vrijeme sutrašnjeg posjeta Kapović će dočekati Bandića, a kako nam je rekao njihovo prijateljstvo je neupitno iako Milan Bandić više nije član SDP-a.
– Podržavam svoga prijatelja Milana Bandića i to je bespredmetno. Ne mogu reći da nije moj prijatelj jer više nije u SDP-u. Ja se prijateljstva ne odričem, jer to ne bi bilo ljudski. Mislim da tim ne štetim ničijoj kandidaturi i ukoliko na Vir dođe bilo koji kandidat na Viru ćemo ga primiti, to je minimum koji možemo napraviti, kazao je Kapović.