Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Boljkovcu zabranili glasovanje jer nema rješenje iz Remetinca

04.12.2011. 23:00
Boljkovcu zabranili glasovanje jer nema rješenje iz Remetinca


Prvi hrvatski ministar unutarnjih poslova Josip Boljkovac neugodno se iznenadio došavši jučer ujutro na svoje biračko mjesto u karlovačkoj gradskoj četvrti Mostanje. Tamo mu je rečeno kako nema pravo glasovati.
Krivnja za to ipak ne leži na članovima biračke komisije, već na Upravi zatvora u Remetincu. Birački popisi za ove izbore ažurirani su, naime, 19. studenog, u vrijeme dok je Boljkovac još bio u pritvoru. Kad je 30. studenog Ustavni sud donio rješenje o ukidanju pritvora i istrage, iz Remetinca su Gradskom izbornom povjerenstvu u Karlovcu trebali dostaviti rješenje da je pušten na slobodu i da neće glasovati u zatvoru, vec na svojem matičnom biračkom mjestu. No to nije učinjeno, pa mu je uskraćeno pravo glasa.
91-godišnjeg Boljkovca ovaj je propust prilično uzrujao, a uvjeren je kako mu glasovanje nije zabranjeno slučajno.
– Namjerno su mi to napravili. Ja se s tog biračkog mjesta nisam odjavio, nisam osuđen i morali su mi dati da glasam. No netko me u tome očito želio spriječiti – bio je ogorčen Boljkovac, koji je, unatoč tome što je trenutno virozan i ne osjeća se dobro, zbog volje da ispuni svoju građansku dužnost prešao put od dvadesetak kilometara iz Vukove Gorice gdje živi, do Karlovca.