Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Bračni par Marija i Ante Sutlović proslavili 50 godina braka

07.01.2020. 10:00


Koja je tajna dugovječna i složna braka znaju Marija i Ante Sutlović iz Veloga Iža koji su 4. siječnja obilježili 50 godina braka.
Oni su se vjenčali 4. siječnja 1971. godine te su na isti datum pola stoljeća kasnije odlučili obnoviti zavjete i sve proslaviti zabavom okruženi mnogobrojnom obitelji i prijateljima, kako i dolikuje ovako velikoj obljetnici.
– Jako smo sretni kao i na samom početku. Imamo dva sina te petero unuka. Tajna dugoga braka je u ljubavi, strpljenju, razumijevanju i slaganju, rekla nam je 70-godišnja Marija. Uz nju je bio gospodin Ante koji je dodao kako je bilo i teških trenutaka, ali ljubavlju i razumijevanjem su sve zajedno prošli.
– Prvi put smo se vidjeli na jednom piru i tamo smo se zaljubili te smo od onda zajedno, govore nam o svojoj ljubavi na prvi pogled, koja je postala ljubav za cijeli život.
Svoj brak obnovili su u crkvi Uznesenja Blažene djevice Marije na Belafuži, a nanovo ih je vjenčao don Luka Šustić, donedavno iški svećenik. Za dugogodišnji brak dobili su i posvećenu sliku od samog pape Franje.
Nakon obnove zavjeta slavljenici, obitelj i prijatelji zabavljali su se u restoranu Periša te tako proslavili ovu dugogodišnju ljubavnu priču.
– Probijali smo se kroz život skupa s roditeljima, dicom i prijateljima. Da je bilo lako i nije, ali živi smo i zdravi i što je najbitnije danas smo ponosi otac i majka, svekar i svekrva te nana i dida petero unučadi. Život nam je ispunjen i da nas sutra više ne bude, mi smo ostvarili svoj cilj i ne žalimo za ničim, rekao je u svom govoru mladoženja Ante. Za kraj je u šali poručio kako će mlada bacati buket, ali da ga love samo udovice te je govor zaključio Oliverovim riječima »Šaka suza, vrića smija, ča je život vengo fantažija«.


ObNovili zavjete
Marija i Ante Sutlović brak su obnovili u crkvi Uznesenja Blažene djevice Marije na Belafuži, a nanovo ih je vjenčao don Luka Šustić, donedavno iški svećenik.