Ova situacija odgovara nedruželjubivim i škrtim tipovima kao što sam ja

Slika korisnika asaric
TV SVEKRVA
Marin GOSPIĆ
Ilustracija

NOVOGODIŠNJI TV-PROGRAM

U ovo doba godine čujem uvijek isto pitanje bez obzira na aktualnu zdravstvenu situaciju – »gdje ćeš za staru godinu?« Imam osjećaj kako se apsolutno nitko nije pridržavao mjera i kako će nam uskoro biti jako zanimljivo po tom pitanju kada nam se napune bolnice i groblja. S druge strane, ova situacija odgovara ovakvim tipovima poput mene, nedruželjubivim, sebičnim, škrtim, samoživim i da se sada ne hvalim dalje... Ali away, ali away, pozovu te prijatelji s kojima se i inače družiš, svi cijepljeni, ne lutaju po klubovima, paze se i čuvaju, pa ajde ti sada odbij poziv. Sjeli mi tako, samo nas četvero za obilatu trpezu sa svakojakim đakonijama, a u kutu salona velika je televizija bila. Pa smo malo vrtjeli kanale da vidimo čega sve ima, a bolje da nismo jer nije nam baš bilo po guštu. S druge strane, mi smo pismeni i kulturni ljudi, a takvi u našem gradu čine ipak manjinu pa je pitanje treba li davati narodu to što voli ili ih pokušati preodgajati pa na taj način dodatno frustrirati i sebe i njih, a radi se, budimo realni, o uzaludnom poslu.
U svakom slučaju, emisija se zove »Dalibor Petko show« i baš je prigodno išla na petak navečer. »Ovo je sjuper« kažem ja svojoj ekipi, »a da li bi se zvao »Dalibor Subotko show« da je doček pao u subotu, ili su možda baš njega zvali jer je bio petak? U svakom slučaju bilo je tu muzike negdje na pola puta do narodnjaka, a dovoljno urbano da ti se baš ne zgadi život, iako mi jedna stvar baš nije jasna. Taj Dalibor Petko koji očigledno ima iskustva i znanja vodi emisiju tako da u društvu jedne zgodne djevojke kaže par riječi, a onda pola sata ide muzika dok on negdje u pozadini vjerojatno radi pametnije stvari. U svakom slučaju – sretna vam nova godina.
 

»GOLI I PRESTRAŠENI« ILI »BRZI I GLASNI«

Priča mi jedna prija kako je prije paljenja TV-a pogledala TV-program i ostala osupnuta onim što je vidjela. Na RTL2 idu jedna za drugom dvije emisije »Goli i prestrašeni« i »Brzi i glasni«. O čemen se tu radi pitala se pa malo pogledala što piše, a piše sljedeće... U Brzima i glasnima dva tipa nađu neke stare, raspadnute automobile, a onda ih u nekom zadanom roku moraju obnoviti i prodati. Iskreno, gledao sam to već i baš mi se sviđa to što sam vidio. Tipovi su simpatični (iako ne znam kako onaj drugi može normalno živjeti s onom bradom do pojasa), konkretni, bez suvišne patetike kakva inače krasi ovakve emisije. To ja dakle u redu...
»Goli i prestrašeni« je zamišljena tako da dvoje ljudi, muško-ženski par, koji se prvi put vide moraju preživjeti u divljini, sagraditi sklonište, zapaliti vatru... Ali, tu je najvažnije, kao što se i u naslovu kaže, to što oni to moraju napraviti bez odjeće, tj. moraju biti goli. I što sada? To bi nas možda trebalo uzbuđivati? Pa koji je vrag tim debilima koji su to smislili, a tim više što mi tu golotinju uopće i ne vidimo. Jedino je zanimljivo pratiti to kako stalno nešto skrivaju i kako se trude da uvijek neki grm bude ispred (znate već ispred čega), da neka grana izroni točno ispred njegovog ili njezine... Hm, hm, hmmm...
S druge strane, primijetio sam nešto zanimljivo. Nitko, ali baš nitko nikada nije pogledao tu emisiju do kraja. Napravio ja anketu i doznao sljedeće... Počnem to gledati jer očekujem neke zgodne cure kako plešu gole uz vatru, a vidim samo to kako u polumraku njih dvoje nešto rade, a ne vidiš dobro ni što ni kako i sve je to totalno bez veze. I zbilja. Od 20-tak anketiranih ljudi nitko, ali baš nitko nije gledao dulje od dvije minute. Drugim riječima – totalno nezanimljivo i bez veze. A možda bi se to moglo i ovako. »Goli i gladni« – kulinarska emisija gdje su sudionici bez odjeće; »Goli i napaljeni« – emisija prijenosa iz sabora gdje su poslanici bez odjeće i svađaju se; »Goli i preplaćeni« – prijenos nogometne utakmice gdje 22-dvoje preplaćenih momaka Hrvatske lige trče za loptom, naravno bez odjeće. Širok je izbor perverzija koje su nam još preostale za skupiti što više gledatelja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (3 glasova)