Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pobijedili srcem i željom

05.02.2011. 23:00
Pobijedili srcem i željom


Tihomir Bujan bio je vrlo zadovoljan prvom pobjedom Zadra u NLB ligi ove sezone pod njegovim vodstvom. Iako je protivnik odigrao ispod svake razine, Bujan je od svoje momčadi dobio sve ono što je tražio prije utakmice, borbenost, dobru obranu i manje pogrešaka u napadu. U tome je uvelike pridonio Devan Downey, prva zvijezda večeri.
– Odigrao je stvarno odlično i vidi se da nam je takav igrač nedostajao. I u najavi utakmice sam rekao da nam može pomoći u organizaciji igre i to je napravio. Podijelio je mnogo lopti baš tamo gdje treba. Izvrsno razumije igru, brzo je pohvatao naše akcije i vidi se da je stvarno dobar igrač – pohvalio je trener svog razigravača.
O utakmici je, pak, kazao sljedeće.
– Čestitam svojim momcima, jer smo odigrali stvarno dobru utakmicu. Prvo poluvrijeme je bilo čak i bolje od onoga što sam priželjkivao i tražio od momčadi. U prvoj četvrtini smo primili samo 13 poena, u drugoj 14. To je na tragu one obrane koju bi htio da igramo. Od prve sekunde smo pokazali energiju i želju. Nakon prvih petnaestak minuta, mislim da je na terenu bila samo jedna momčad. Držali smo jedan tempo i u obrani i u napadu i to mi je dosta bitno. Pokušao sam u drugom poluvremenu malo kalkulirati, da odmorim neke igrače, jer nas već u srijedu očekuje jako važna utakmica polufinala kupa protiv Cedevite. Znam da će sada mnogo ljudi reći da je Igokea jako loša momčad, no činjenica je da su oni nedavno pobijedili euroligaša Olimpiju. Istina, nedostajala su im dvojica igrača, ali i nama nedostaje Vladović, a odmah na početku se ozljedio i Dundović. No, ovi momci koji su igrali, pokazali su srce i veliku želju. Na kraju smo imali priliku da završimo utakmicu sa svim Zadranima u petorci, što je i publici bilo drago. Nadam se da će nas i dalje pratiti u ovolikom broju, jer će nam s njima biti mnogo lakše u preostalim utakmicama.
S druge strane, Slobodan Klipa, strateg Igokee, glavni razlog teškog poraza svoje momčadi vidi u neigranju dvojice ključnih igrača u vanjskoj liniji, Chasea i Joksimoviča.
– Čestitam Zadru na zasluženoj uvjerljivoj pobjedi. Žao mi je što u ovom gradu, koji obožava košarku, nismo pružili kvalitetniju utakmicu. Zbog izostanka Chasea i Joksimoviča nismo bili u stanju odigrati na nivou, na kojem inače igramo. Nismo imali organizatora igre, nekoga tko je sposoban stvoriti višak, prednost i kvalitetnije šutirati izvana. To je bilo očigledno. Još ujutro smo pokušali dovesti bar jednoga od njih dvojice u stanje da zaigra, međutim, zbog temperature nisu bili sposobni da nam pomognu niti malo. Zadar nas je potpuno deklasirao i nadigrao u svim segmentima. Svi parametri su nam bili loši. Uhvatili smo nešto skokova u napadu, ali smo bili baš neraspoloženi. Imam osjećaj da smo, zbog činjenice da smo igrali bez ta dva igrača, našli alibi i ušli u utakmicu bez namjere da pobjedimo, nego samo da odigramo. Skrenuo sam igračima pažnju na to u svlačionici. Zahtjevao sam da pokušamo pobijediti, bez obzira na situaciju. Zadar je odigrao na visokom nivou, vrlo borbeno, a mi smo im pomogli u tome. Otvorio im se šut i zasluženo su došli do uvjerljive pobjede. Želim im svu sreću u nastavku sezone, a nama da se što prije vratimo na kolosjek, na kojemu smo bili do ove utakmice – komentirao je Klipa deseti ovosezonski poraz svoje momčadi.


 DUNDOVIĆ DOBIO UDARAC U REBRO


Trener Zadra nije bio optimističan glede ozljede Maria Dundovića, koji bi, prema prvim prognozama, mogao biti izgubljen za završni turnir kupa, koji se igra ovaj tjedan.
– Dundović je dobio nezgodan udarac u rebro. Sumnjamo da je napuklo ili da je dobio jaki udarac pa će se stvoriti hematom između rebara. U svakom slučaju, to je vrlo bolno mjesto i čak i ako nije ništa puklo, trebat će mu određeno vrijeme da se oporavi – rekao je Bujan.