Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Obrovčani ponosni na svoje korijene i kulturnu baštinu

06.02.2019. 18:00
Obrovčani ponosni na svoje korijene i kulturnu baštinu


U Obrovcu je u ponedjeljak navečer održana Osnivačka skupština KUD-a Sv. Josip Obrovac. Na skupštini su izabrani članovi Izvršnog i nadzornog odbora, a to su: Marko Župan (predsjednik),  Antonija Vrkić (tajnica), Ika Jurjević, Mirjana Tot, Ivan Genda, Ivica Klanac i Željko Maričić.
U novoobnovljenoj Gradskoj kavani u Obrovcu preksinoć se okupio veliki broj Obrovčana koji su dali punu podršku osnivanju KUD-a, koji u Obrovcu ne djeluje već dugi niz godina. Inicijatorica osnivanja KUD-a Sv. Josip Obrovac Ika Jurjević kaže kako je bilo krajnje vrijeme da se krene te da je za osnivanje KUD-a dobila veliku podršku sa svih razina.
– Drago mi je da smo dobili podršku kako bismo pokrenuli KUD Sv. Josip u našem prekrasnom Obrovcu. Mi koji živimo u ovom gradu ponosni smo na svoje korijene i kulturnu baštinu koju želimo objediniti i pokazati koje bogatstvo potječe iz ovog našeg kraja. Mislim da će KUD podići i kvalitetu života ljudi u ovom našem gradiću na obalama prekrasne Zrmanje, govori Ika Jurjević koja je zahvalila Gradu Obrovcu, Turističkoj zajednici Grada Obrovca, kao i KUD-u Kamen Bukovica koji su ih došli podržati.
Odmah po osnivanju u KUD-u Sv. Josip počinju s upotpunjavanjem i šivanjem narodnih nošnji, a probe će se održavati u Maloj dvorani Doma kulture u Obrovcu. Iz KUD-a poručuju svim zainteresiranima da se jave u Turističku zajednicu, a prvi nastup KUD-a Sv. Josip očekuje se na sam blagdan Sv. Josipa, odnosno na dan Grada Obrovca. (Lj.J.)