Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Sudjelovalo 214 učenika iz 20 osnovnih škola

06.02.2019. 13:06
Sudjelovalo 214  učenika iz 20  osnovnih škola


Osnovna škola Franko Lisica Polača bila je domaćin  Međuopćinske smotre Lidrano 2019. za učenike osnovnih škola Zadarske županije.
– Lidrano je naše tradicionalno natjecanje, međutim rekla bih da ono  nije obično školsko natjecanje, jer je po svome sadržaju posebno, osebujnije je i složenije, kazala je Kata Ivković, ravnateljica škole, izrazivši  veliko zadovoljstvo jer je baš njihova škola domaćin ovog međuopćinskog susreta na kojemu sudjeluje ukupno 20 osnovnih škola, 51 učitelj  mentor i čak 214 učenika.
Pozdravnu riječ u ime Općine Polača uputio je Antonio Čakarun, zamjenik načelnika. U svečanom programu sudjelovali su učenici Glazbene  škole Biograd na Moru, učenici PŠ Tinj izveli su igrokaz „Najljepši cvijet“,  a učenice Ana Bobanović i Katarina Bašić odsvirale su „Odu radosti“.
– Iznimno sam zadovoljna što je sve ovako lijepo i uspješno proteklo i  drago mi je da se ovo dogodilo baš u našoj školi. Onima koji idu dalje  želim puno uspjeha, sve do one najviše, državne razine natjecanja. Čestitam svim sudionicima i njihovim mentorima, te članovima povjerenstva na trudu i radu koji su uložili kako bi ovaj događaj protekao u što  ljepšem tonu, kazala je Kata Ivković koja je i otvorila Smotru.
Na međuopćinskom susretu učenika osnovnih škola Lidrano 2019.  održanom u OŠ Franko Lisica natjecalo se u kategorijama: literarni, novinarski te dramsko-scenski skupni i pojedinačni izričaj.
– O najboljim radovima u četiri kategorije odlučivali su članovi prosudbenih povjerenstava; za literarni izraz: Vlatko Majić, prof., Ante  Mihić, prof., i Marijana Roščić, prof.; za novinarski izraz: Ivica Nevešćanin, novinar, Žana Ljuština, novinarka i Slavica Kovač, prof.; za  dramsko-scenski (skupni): Tamara Šoletić, glumica, Žana Bumber, glumica i Maja Šimić, redateljica te za dramsko-scenski (pojedinačni)  Anđela Ćurković Petković, glumica, Gabrijela Meštrović – Maštruko, glumica i Vinko Radovčić, redatelj, nabrojila je Andrea Gambiraža, prof. hrvatskog jezika i književnosti i dipl. knjižničarka.
U kategoriji literarnog izraza za županijsku razinu smotre predloženo  je 18 radova, u kategoriji samostalnih novinarskih radova 8, u kategoriji  pojedinačnih scenskih nastupa 10 i u kategoriji dramsko – scenskih  skupnih nastupa 7.
Županijska smotra Lidrano 2019., održat će se u organizaciji Osnovne  škole Obrovac.


OŠ Franko Lisica od 2011.
Od 2011. godine Osnovna škola u Polači nosi ime "Franko Lisica". Ime je dobila  po hrvatskom branitelju, redarstveniku Franku Lisici iz Bibinja, prvoj žrtvi  Domovinskog rata na području Zadarske županije i drugoj u Republici  Hrvatskoj (nakon Josipa Jovića) koji je poginuo u Polači 2. svibnja 1991. godine.