Mjesečev otok postat će jedna od najpoželjnijih outdoor platformi

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
Projekt Pag Outdoor udružio otočne turističke zajednice
Autor: 
Pag Outdoor projekt rezultat je udruživanja turističkih zajednica otoka Paga,a prepoznat je i od strane Ministarstva turizma i sporta te se pretvara u najzanimljiviju otočnu outdoor platformu. Riječ je o projektu koji i u ovim, za turizam posebno teškim vremenima, ne samo da doživljava nove kvalitativne iskorake nego ponudu čitavog otoka Paga diže na višu razinu
Adam Vidas
Pag je koloritan i osebujan otok

Vizualnim identitetom projekta Pag Outdoor pokazale su se sve posebnosti otoka s naglaskom na raritetnosti Paga te poštujući standarde regionalnih turističkih zajednica – Zadarske i Ličko-senjske. S obzirom na to da je ovo jedini otok koji se nalazi u dvije županije, naglasak je bio na posebnostima i identitetu obje županije, ali i kroz sve njegove boje pokazati koliko je Pag koloritan i osebujan otok. Ono što je znalo predstavljati u pojedinim situacijama prepreku, pretvoreno je u komparativnu prednost na grafički zanimljiv i privlačan način. Naglašavam kako je za uspjeh projekta Pag Outdoor ključno bilo udruživanje svih otočnih turističkih zajednica i stvaranje jedinstvene destinacije cijelog otoka Paga na što smo svi jako ponosni, istaknula je Marina Šćiran Rizner koordinatorica projekta i direktorica Turističke zajednice Grada Novalje te dodala kako su otočne turističke zajednice prije pet godina usvojile zajednički vizual destinacije otoka Paga, sinergijski predstavljajući otočnu turističku ponudu na sajmovima, a sada su velikim koracima zakoračili u outoodor budućnost otoka povezujući Pag - bike i trail stazama, penjalištima i kajacima na moru.
Dakle, Pag Outdoor projekt i u ovim, za turizam posebno teškim vremenima, ne samo da doživljava nove kvalitativne iskorake nego ponudu čitavog otoka Paga koji povezuje čak dvije županije - Ličko-senjsku i Zadarsku i pet otočnih turističkih zajednica, diže na znatno višu razinu.

Zajedničke snage otočnih turističkih zajednica

Naime, Outdoor otoka Paga povezuje četiri standardne aktivnosti - bike, trail, climbing, kayaking, ali budući da ih pozicionira u apsolutno unikatno okruženje paške prirode, oni postaju jedan od razvojnih momenata na kojima će se turizam ovog otoka zanimljivog oblika, razvijati u nekoliko smjerova. Vremenski će kalendarsku sezonu produžiti na najmanje osam mjeseci baš kao što će istodobno dati dodatne sadržajne impulse razvoju niza djelatnosti na otoku, posebno onim povezanim s hotelijerstvom, gastronomijom i specifičnom poljoprivredom.
- Uspjeh projekta Pag Outdoor rezultat je zajedničkog udruživanja otočnih turističkih zajednica Novalje, Paga, Kolana, Povljane i Stare Novalje na razvoju projekta, a uslijedila je i potpora Ministarstva turizma i sporta koje je osiguralo 150 tisuća kuna za provođenje projekta. Sredstva su dakako bila dobrodošao ‘vjetar u leđa’ za obogaćenje proljetnih aktivnosti te uvođenje Bike standarda prije početka sezone, naglasila je Vesna Karavanić direktorica Turističke zajednice Grada Paga dodajući, kako su odobrena sredstva omogućila i grafičko oblikovanje logotipa za svaki pojedini segment outdoora što je bilo nužno za nastavak promocije i brendiranje projekta.

Završna faza Bike i Trails standarda

Uz specifične boje koje će se povezivati s aktivnostima, zajedničko je i snažno naglašavanje zajedništva otoka unutar projekta, pa se Pag na taj način priključuje najboljim hrvatskim sredinama u kojima outdoor daje itekako dobre rezultate. Uz Istru koja ima jako značajnu ulogu, odlične outdoor programe imaju gotovo svi kvarnerski otoci - prije svih Krk, ali i Cres, Rab ili Brač u Dalmaciji.
- Protekle godine provedene su planirane aktivnosti projekta poput analize postojećih staza otoka Paga, definirane su smjernice razvoja bike i trail staza te izrađen vizualni identitet Pag Outdoor, a trenutno smo u završnoj fazi izrade Bike i Trails standarda označavanja. Iako je jasno kako će se ulazak u aktualnu, još jednu turbulentnu turističku sezonu dogoditi upravo putem outdoora, da bi ovaj projekt potpuno zaživio i dao maksimalne rezultate koji su neosporivi, trebat će vjerojatno još tri godine. Tada će Pag Outdoor zasigurno biti jedna od najuzbudljivijih hrvatskih outdoor platformi koja će otoku Pagu dati još jedan značajni sadržajni ‘forte’. Naš mjesečev otok će kroz ovaj projekt postati i jedna od najpoželjnijih hrvatskih destinacija za sve veći broj poklonika outdoora koji u slučaju Paga može imati sve razine uzbuđenja, od obiteljskih druženja s prirodom do vrlo zahtjevnih adrenalinskih nadmetanja, naglasila je Karavanić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)