Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nagrada za najbolje djevičansko ulje ginekologu Ivici Vlatkoviću

Autor:

05.04.2009. 22:00
Nagrada za najbolje djevičansko ulje ginekologu Ivici Vlatkoviću

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Ekstra djevičansko maslinovo ulje poznatog zadarskog ginekologa Ivice Vlatkovića proglašeno je šampionskim uljem na međunarodnoj manifestaciji maslinara i uljara Mediterana “Noćnjak 2009” što se ove godine održala u Mlinima u Dubrovačkoj -neretvanskoj županiji. Vlatkovića ulje proglašeno je najboljim u konkurenciji 264 ulja iz Dalmacije, Istre, Kvarnera, Slovenije, Crne Gore, Grčke, Italije, Jordana i Turske.
Na ovogodišnjem Noćnjaku iz Zadarske županije poslano je dvadeset i pet uzoraka ulja. Uzorke su poslali: Marin Matešić, Ivan Knežević, OPG Marin i Zdenko Matešić, Mirjana Šoša i Milan Salama iz Zadra, OPG Mate Dušević iz Ljupča, Stanko Sikirić i Dinko Sikirić iz Bibinja, Josip Grgas iz Verunića, Ivan Eškinja-Lantana iz Svetog Filipa i Jakova, Josip Grgurica iz Poličnika, Živko Vidaković, Zlatko Strpić, Marko Peričić, Ivan Galić, Ante Ljutić i Ilirija DD iz Biograda na Moru i Ivica Vlatković iz Novigrada. Svi oni su dobili medalje i priznanja za kvalitetu svoga ulja. Uspješniji od maslinara i uljara Zadarske županije bili su jedino istarski maslinari i uljari.
Posebna priznanja dobili su i Ilirija d.d., za najbolje blago maslinovo ulje i Uljara Nadin, vlasnika Željka Vrsaljka, kao uljara u kojoj je prerađeno šampionsko ulje.