Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Vlašić: Spremni i fokusirani dočekujemo gradski okršaj

06.04.2021. 07:22


Točno deset dana nakon okršaja s Cibonom, košarkaše Sonik Puntamike očekuje novi dvoboj protiv »teškaša« hrvatske košarke. Večeras u Jazine dolazi »stariji brat« s Višnjika koji je subotnjom pobjedom protiv Borca u Čačku stigao na korak od ostanka u ABA ligi te bez teškog regionalnog kamena na leđima nastavlja borbu za startnu »jedinicu« uoči početka doigravanja hrvatskog prvenstva. Puntamičani su protekli tjedan trebali gostovati na Gripama, ali je susret odgođen zbog zaraze u žutim redovima pa su u zelenom taboru korona virusom izazvanu pauzu iskoristili da se što je moguće bolje pripreme za nastavak natjecanja u kojem ih očekuje bitka za potvrdu petog mjesta pred »play-off«.


Spremni i fokusirani
– Zadar je pobjedom protiv Borca u puno boljoj situaciji nego je bio prije nekoliko dana te očekujem da će biti potpuno fokusiran na večerašnju utakmicu u Jazinama. Desetodnevnu pauzu smo iskoristili za treninge i pripremu za nastavak sezone. Odigrali smo i prijateljsku utakmicu protiv Cedevite Junior kako bismo ostali u natjecateljskom ritmu i vjerujem da spremni i fokusirani očekujemo gradski okršaj – kazao je u najavi večerašnjeg susreta trener Sonik Puntamike Hrvoje Vlašić.
Još je svježe sjećanje na prvi ovosezonski »gradski derbi« igran sredinom studenoga u Jazinama kada su »Soniksi« na krilima čvrste obrane i izvrsnog šuta za tri poena stigli do velikog »skalpa« i druge pobjede nad Zadrom u službenim utakmicama. Iskusni Teo Petani i Jakov Vladović kombinirano su ubacili čak osam trica, a dvije je dodao i Marin Vručinić, pa indisponirani Mršićevi momci nisu mogli ništa drugo doli stisnuti ruku boljem od sebe i pognutih glava napustiti parket zadarskog »Hrama košarke«. Bilo je to bolno prizemljenje višestruko skupljoj družini s Višnjika koja je u uzvratu uvjerljivo slavila s 102:63, pokazavši da je kvaliteta objektivno na njezinoj strani.


Pružiti dobar otpor
Zadar je i večeras veliki favorit, no u zelenim redovima vjeruju da će se ponovno predstaviti u dobrom svjetlu i pošteno namučiti »starijeg brata«.
– Spremili smo se za susret kao i za svaki drugi. Nažalost, imali smo određenih problema s ozljedama pa nismo trenirali u kompletnom sastavu, no očekujem da ćemo na parketu izgledati kao prava i ozbiljna momčad te pružiti dobar otpor Zadru – rekao je trener Sonika koji na raspolaganju neće imati ozlijeđenog Jošića.
– Filip je prvo imao problema s bolešću, a onda i s manjom ozljedom, ali vjerujem da će ostatak momčadi biti spreman za susret – dodao je Vlašić.
Utakmica se igra u dvorani Jazine, s početkom u 18 sati, uz izravan prijenos na Arena Sportu.