Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Predstavljen treći broj školskog lista “Mendula”

05.05.2011. 22:00
Predstavljen treći broj školskog lista “Mendula”


Nije slučajno da naš školski list promoviramo upravo na Dan otvorenih vrata, jer upravo on pokazuje sve ono što mi u školi radimo tijekom cijele školske godine. Rekla bih da on daje jasan uvid u sve naše aktivnosti. Kod djece stvara izuzetno pozitivne emocije, a čitateljima, daje stvarnu sliku naše škole, kazala je Irena Dukić


Dan otvorenih vrata Osnovne škole Voštarnica,  škole za djecu s posebnim potrebama, održan je jučer uz prigodni program i predstavljanje  školskog lista “Mendula”.  Jučerašnjem su događaju nazočili predstavnici OŠ Voštarnica, Grada Zadra, ravnatelji  škola koje redovito surađuju s  OŠ Voštarnica i to Marko Marin, ravnatelj OŠ Šimuna  Kožičića Benje i Bernardo Kotlar, ravnatelj OŠ Smiljevac te  zadarski mladi plesači, pjevači,  glumci i sportaši kao i učenici  gosti iz drugih zadarskih osnovnih škola.
Šesti Dan otvorenih  vrata
Okupljenima su se najprije  obratile Irena Dukić, ravnateljica OŠ Voštarnica i Danijela  Petani, urednica školskog lista,  pozdravivši svoje goste te predstavivši rad i aktivnosti škole,  kao i sadržaj trećeg broja školskog lista “Mendula”.
– Danas obilježavamo šesti  po redu Dan otvorenih vrata  naše škole, koji je do danas već  postao tradicionalan i rekla bih  da je poseban, jer mi ga uvijek  organiziramo na svoj način.  Kao i svake godine do sad i  danas nam je bila namjera upriličiti druženje s osobama iz  naše županije s kojima inače  surađujemo, a drago nam je da  su nas i danas posjetili učenici  OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ  Bartola Kašića i Privatne osnovne škole “Nova”, koji su pripremili program za naše učenike, kazala je Dukić, naglasivši  da je ovo dan kad se njihova  škola otvara prema sredini u  kojoj živi, dan kad su svi gosti  dobrodošli, a kojima će učenici  domaćini zauzvrat darovati  srdačnu dobrodošlicu uz iskreni osmijeh.
– Nije slučajno da naš školski  list promoviramo upravo na  Dan otvorenih vrata, jer upravo  on pokazuje sve ono što mi u  školi radimo tijekom cijele  školske godine. Rekla bih da  školski list daje jasan uvid u sve  naše aktivnosti. On kod djece  stvara izuzetno pozitivne emocije, jer uvijek im priušti da se  osjećaju zadovoljnima za sve  ono što rade. Čitateljima, pak,  daje stvarnu sliku naše škole.  Zabavan je, informativan i zanimljiv za svakog čitatelja, kazala je Dukić, zahvalivši svim  gostima na posjetu, a posebnu  je zahvalu uputila svom školskom kolektivu za koji je kazala  da, iako mali, često ostvaruje  velike projekte.
Srdačnu je zahvalu uputila i  Gradu Zadru koji je financirao  njihov školski list te profesorici  Eldi Burčul, likovnoj pedagoginji u njihovoj školi, koja je  svojim radom pridonijela ostvarenju brojnih projekata.
Pjevači, glumci,  sportaši…
Istaknuvši nekoliko najvažnijih informacija o školskom listu obratila se i Danijela  Petani, zahvalivši svim učenicima i profesorima koji su, radeći na listu, bili kreativni i  susretljivi.
– Ovo je treći broj našeg školskog lista, koji zapravo predstavlja pregled svih naših aktivnosti u školi i izvan škole. U  školskom je listu moguće vidjeti pregled svega što smo radili  te bogatu suradnju s ostalim  osnovnim školama. Htjeli smo  pokazati svakodnevni trud i rad  naših učenika, pokazati svima  da se ne razlikujemo od ostalih  škola, jer i kod nas se i pjeva, i  pleše, i uči, naglasila je Petani.
Nakon ovog predstavljanja  uslijedio je i prigodni program i  to najprije pjevački nastup Duje  Stanišića s klapom Kožino, koji  je oduševio okupljene i raspjevao učenike. Nakon dječjeg  igrokaza učenika OŠ Nova, s  nekoliko je klapskih pjesama  nastupila i simpatična ženska  klapa Barufa. Lara Brkić, učenica OŠ Šimuna Kožičića Benje,  pred svojim je malim kolegama  otpjevala nekoliko pjesama, nakon koje je uslijedio dječji igrokaz učenika OŠ Šime Budinića  te nastup plesne skupine Floor  Shakers i Dragonfly, koji su svojim spretnim plesnim pokretima  oduševili publiku. Jučerašnji je  program završen lutkarskom  predstavom u kojoj su igrale  zadarske glumice Anđela Ćurković Petković i Tamara Šoletić,  a koja je nasmijala i razveselila  okupljene mališane. U sklopu  jučerašnjeg programa upriličeno je i druženje učenika škole domaćina s nogometašima  NK Zadar, potom i druženje s  košarkašima KK Zadar, a naposljetku je instruktorica Stošija  Zrinski s učenicima održala  plesnu radionicu.