Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Provedeno istraživanje nad 27-godišnjakom zbog proizvodnje i prodaje droge

06.05.2021. 07:45


Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.
U sklopu kriminalističkog istraživanja od njega je oduzeto oko 2 grama droge marihuane i ukupno oko 119 grama droge amfetamina (speed), pakirano u dvije PVC vrećice.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru, protiv 27-godišnjaka podnesena je kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštene proizvodnja i prometa drogama.
Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.
U sklopu kriminalističkog istraživanja od njega je oduzeto oko 5,7 grama droge kokain, smjesa za povećanje mase droge tzv. punilo, digitalna vaga, pribor za pakiranje te novčani iznos od 1.500,00 kuna za kojeg se sumnja da potječe od pretprodaje droge.
Također, kod njega je pronađena i oduzeta zračna pušta te 500 komada pripadajućeg streljiva, koje je nezakonito posjedovao.
Protiv 19-godišnjaka, nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi se kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštene proizvodnja i prometa drogama.
Također se protiv njega podnosi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.