Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U Zadru se 60 iznajmljivača prijavilo za cijepljenje

06.05.2021. 08:57


Mogućnost cijepljenja, koju je privatnim iznajmljivačima ponudilo Ministarstvo turizma i sporta, u suradnji s nadležnim zdravstvenim institucijama, isteklo je jučer. Nakon završetka prijava županijski zavodi za javno zdravstvo trebaju pronaći prikladne termine za cijepljenje privatnih iznajmljivača.
Kako stoji u priopćenju Ministarstva turizma i sporta, zaprimljeni podaci će se dostaviti nadležnim županijskim zavodima za javno zdravstvo do 7. svibnja, koji će u kratkom vremenu izraditi plan cijepljenja i organizirati cijepljenje na zajedničkim punktovima za cijepljenje ili na neki drugi prikladan način. Termini cijepljena ovise o odluci koju donese Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u suradnji s lokalnim i područnim zavodima za javno zdravstvo i institucijama koje provode cijepljenje, dok će pitanje mogućnosti odabira određene vrste cjepiva ovisiti o dostupnosti cjepiva na određenoj lokaciji u trenutku cijepljenja. Važno je istaknuti kako će se cijepljenje provoditi na dobrovoljnoj bazi, te kako vrijedi za sve privatne iznajmljivače, koji imaju Rješenje o pružanju usluga smještaja u domaćinstvu.
Prema podacima koje smo dobili iz Turističke zajednice grada Zadra 60 zadarskih iznajmljivača uredno se prijavilo za cijepljenje.
– Prijavio se dodatno i određen broj zainteresiranih osoba kojem nemaju objekte prijavljene u sustavu eVisitor, odnosno nemaju Rješenje za pružanje usluga u domaćinstvu. Prema pravilima poziva Ministarstva turizma i sporta, te osobe, nažalost, ne mogu pristupiti cijepljenju putem ove inicijative. Osobe koje se djelatnošću pružanja usluga smještaja u domaćinstvu bave na području Zadarske županije, za cijepljenje su se trebale javiti u lokalne urede TZ-a, koje kao i mi podatke prosljeđuju Turističkoj zajednici Zadarske županije, koja koordinira provođenje cijepljenja u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Zadarske županije, poručili su iz Turističke zajednice grada Zadra.