Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ministrica Holy prijavila policiji prijetnje smrću

05.06.2012. 22:00
Ministrica Holy prijavila policiji prijetnje smrću


Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy prijavila je policiji da je izvrguta prijetnjama smrću, a Ministarstvo unutarnjih poslova obavlja sigurnosnu procjenu, potvrdila je jučer glasnogovornica tog ministarstva Marina Halužan u izjavi novinarima u Splitu.
Ministrica Holy je jučer u poslijepodnevnim satima doputovala u splitski Hotel Le Merdien Lav na okrugli stol pod nazivom “Ambalažni otpad u regiji i održivost” organiziran u sklopu “Svjetskih dana ambalaže” što se u Splitu održavaju od 3. do 8. lipnja ove godine.
Na pitanja u vezi s prijetnjom smrću, ministrica Holy nije željela odgovoriti već je novinare uputila na glasnogovornicu Marinu Halužan.
“To nisu nove prijetnje, one su postojale prije nekoliko mjeseci, a stručne službe, koje su za to zadužene rade svoj posao i nakon toga one će odrediti mjere, ako će to biti potrebno”, rekla je Halužan.
Na upit na koji je način ministrica izvrgnuta prijetnjama, Halužan je kazala kako se ne može o tomu detaljno govoriti, ali je podsjetila da je “ministrica Holy prije nekoliko mjeseci rekla da joj se prijeti telefonski i dostavljaju se određene prijetnje poštom”.
Na upit jesu li te prijetnje povezane s najavama ministrice Holy o uvođenju reda u sustav otkupa PET ambalaže, kao što to pišu neki portali, Halužan je istaknula “nije na nama da to procjenjujemo, jer za to u ovoj državi postoje tijela koja to rade i službe koje to obavljaju”.
“Oni će sigurno obaviti svoj posao i svi se nadamo da će to učiniti kako nalažu pravila službe i struke”, dodala je Halužan.