Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadarski triatlonci Ivan Šandrić i Filip Jerolimov u Veneciji zaradili titulu “ironmana”

06.06.2018. 09:49
Zadarski triatlonci Ivan Šandrić i Filip Jerolimov u Veneciji zaradili titulu “ironmana”


Proteklog vikenda aktivni su bili triatlonci TK Zadra. Startalo je treće izdanje Venecija Challenge triatlon utrke. Najveća i najteža distanca triatlona sastoji se od 3,8 km plivanja, 180 km vožnje biciklom te 42 km trčanja. Startalo je 220 natjecatelja među kojima i zadarski triatlonac Ivan Šandrić. Šandrić koji je utrku odradio za 12 h 5 min te se na taj način pridružio nekolicini članova Triatlon kluba Zadar koji su završili ovu prestižnu utrku i tako u žargonu postali "ironmani".
U isto vrijeme, startala je i prva Venice Long Distance utrka koja je nešto kraća i iznosi 3,8 km plivanja, 133 km bicikliranja te 22 km trčanja. Za TK Zadar nastupio je Filip Jerolimov, koji je utrku završio za 7 h 47 min.
Isti dan, ali na Rabu, 30 članova kluba sudjelovao je na 10. Rab triatlon u supersprintu, sprint triatlonu te akvatlonu za djecu. Na akvatlonu su zlatnu medalju osvojili Rita Kamber, Frane Surać i Mareta Štulina dok je broncu osvojila Magdalena Medić. Na supersprint utrci brončana medalja pripala je Rafaelu Buljatu. Na sprint utrci treće mjesto ukupnog poretka osvojio je Ivan Gobin, dok su drugo mjesto štafetne utrke sprint triatlona osvojili Edgar Nimac, Ivan Tuta te Vice Buljat. Osim ovih, TK Zadar je osvojio i 4 medalje u dobnoj kategoriji ove utrke, dvije zlatne Ivan Gobin i Matija Košta i po jednu srebrnu Ivan Perić i brončanu Ivan Kraljić.
Samo dan ranije, u subotu, na Božava trailu održale su se utrke na 10 km i 25 km. Najuspješniji su bili Lucija Štrmelj koja je na dugoj utrci osvojila zlato u ženskoj kategoriji te Ivan Tuta koji je utrku završio treći te osvojio brončanu medalju. Dinamičan vikend i izvrsni rezultati su iza TK Zadra, a slično se očekuje i u nastavku sezone.