Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Sanader u Zagreb s krijumčarima kokaina

05.07.2011. 22:00
Sanader u Zagreb s krijumčarima kokaina


Sanader bi u Zagrebu mogao osvanuti tijekom idućeg tjedna u istom zrakoplovu kojim će iz Beča biti izručena Hrvatskoj Marina Gašpar, hrvatska državljanka uhićena u Austriji sa 107 kilograma kokaina


Bivši premijer Ivo Sanader još će kraće  vrijeme pričekati na  izručenje Hrvatskoj. U Zagrebu bi mogao osvanuti  tijekom idućeg tjedna, kako doznajemo, u istom zrakoplovu kojim će iz Beča  biti izručena Hrvatskoj Marina Gašpar, hrvatska  državljanka uhićena u Austriji sa 107 kilograma kokaina.
Marina Gašpar i Miroslav Aničić uhićeni su u  travnju, nakon međunarodne policijske akcije u kojima je razotkriven šverc  kokainskih pošiljki iz Srednje Amerike u Europu.  Kokain je u Europu dopreman zrakoplovima, a na  krajnje destinacije je prebacivan zrakoplovima i vozilima.
Postupak protiv Marine  Gašpar, Miroslava Aničića  i ostalih vodi se u Hrvatskoj, pa je odmah traženo i  njihovo izručenje. Kako se  neslužbeno doznaje, Marina Gašpar prošlog je tjedna  pristala na skraćeni postupak izručenja. U pravilu  se izručenja osoba među  državama odvijaju grupno,  odnosno ukoliko ima više  osoba za izručiti, izručuju  se zajedno. U slučaju Ive  Sanadera i Marine Gašpar,  doznaje se iz neslužbenih  izvora, već je dogovoreno  da budu zajedno isporučeni  Hrvatskoj.