Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Stipe Žunić bacio koplje za srebro i osobni rekord

Autor: Čedo Fabulić

05.08.2008. 22:00
Stipe Žunić bacio koplje za srebro i osobni rekord


Stipe Žunić je osvojio drugo mjesto u bacanju koplja hitnuvši ga na 69,57 m, čime je za četiri centimetra premašio stari i postigao svoj novi osobni i klupski rekord
U Rijeci na stadionu Kantrida u odličnoj organizaciji AK Kvarner-Autotrans održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici za seniore i seniorke. Na dvodnevnom mitingu nastupili su svi najbolji atletičari i atletičarke osim Blanke Vlašić, njih 145 iz 20 atletskih klubova, a među njima i troje članova AŠK Zadar. Pod vodstvom trenera Predraga Saratlije zadarski su atletičari postigli zapažene rezultate. Malobrojna Zadarska ekipa od svega tri člana je osvojila tri odličja, dva srebrna i jedno brončano te dva četvrta mjesta postigavši pritom nekoliko novih osobnih i klupskih rekorda.
Nastupivši prvi put na seniorskom prvenstvu Stipe Žunić je osvojio drugo mjesto u bacanju koplja (800 g), hitnuvši spravu na 69,57 m čime je za četiri centimetra premašio stari i postigao svoj novi osobni i klupski rekord. U bacanju diska (2 kg) Stipe je osvojio zapaženo četvrto mjesto s odličnim rezultatom od 51,99 m, čime je za čak više od 10 metara premašio svoj stari i postigao novi osobni i klupski rekord za starije juniore. I u bacanju kugle (7.225 kg) Sttipe je osvojio četvrto mjesto s daljinom 15,87 m, što je njegov novi osobni i novi klupski rekord za seniore.
U konkurenciji seniorki u bacanju koplja (600 g) Petra Vulić je osvajanjem drugog mjesta postala viceprvakinje Hrvatske s rezultatom od 42,77 m, a Andriana Vunić iako mlađa juniorka (1992. godište) osvojila je zapaženo treće mjesto s rezultatom 41,11 m.