Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Olujo Sestro, Brate

06.08.2019. 13:12


Kad u noći kad zapuše vjetar, mrmore misli, glasovi i zvuci. Koraci čizama proslavljenih se čuju i uvijek je lijepo pri duši.I bježe pred njima prokletinje, dušmani bježe. Bježe vuci… Vjetre Hrvata.. Slobode mati. Bog nam je poklonio tebe… Nama te dati.. Olujo.. ni trenutak nitko od ZENGA mislio ti nije ne život svoj žrtvovati… Činiš da mi krv u venama opet proključa. Stvarno čovjeku ponestaje riječi. A htio bi reći.. Olujo. Sestro. Brate.. Olujo dragovoljaca odrpanih.. Olujo pušaka sklapanih. Olujo Gradova Sela koje mislili su prekrila je smrt.. crna.. tuga bijela.. Olujo USKRSA. Vjetre snova… Sve one godine mislili smo na te. Sve one godine patnje sanjali smo dan. Vrući.. Kolovoz Peti. Kolovoz.. Dan sveti. Ma bila te je vrijedna sva ona krv prolivena. Sva ona hrvatska.. tučena.. na križ pribijena… Svaka suza na grobu svakog bojovnika prolivena… Olujo bila te je vrijedna. I nitko nije žalio proliti tu krv za te.. PETI KOLOVOZ.
Moj Brate… Nikad onih gorostasa više.. nikad onih duša.. nikad onih tila.. nikad zemlja Hrvata.. neće znati koliko su im ti momci bili spremni dati. Umirati bila je šala. Mnogi danas misle da GARDA bila je budala. Bez Primisli… Bez interesa, bez plaće.. samo srce.. bez oružja.. bez ratnog znanja, bez taktike, bez politike bez svih ostalih današnjih s…a. Ustali su ljudi.. ustali su Hrvati.. ustali su spremno.. sebe zemlji predati.. umrijeti bez žala.. kažu opet.. kažu budala. Braniti Dom svoj onako.. umrijeti tako lako.. ne dijeliti se među sobom više.. trenutak onaj kad nema Osim VJETRA I HRVATSKE nikog više… Taj dan, dan kao san. Vrijedilo je trpjeti studeni i zime.. vrijedjelo je trpjeti gorske čuke.. i vrućine.. vrjedjelo je ne spavati, gaziti, gaziti.. četnika zgaziti.. četnika koji sve je imao.. i armije i oklope.. i orkane.. i vebeere.. ali nije imao vjere.. znao je da je u tuđem domu.. znao je što će ga snaći.. znao je da nikakav čelik od VJETRA ZENGA.. od čizama njenih nitko nije jači…
Zgazila je garda svo to željezo, svu tu silu.. sve te laži.. stajala je kao zid na vječnoj straži… I srce lupa.. lupa i danas jako.. Baš onako ko PETOG KOLOVOZA DANA: Onako kad Hrvatska je bila u pobjedi.. u nevjeri svijeta sama.. Al prvi put jedinstvena.. prvi put nepodijeljena.. prvi put od svih.. ma baš svih u Domu svome željena.. Makar pola svjeta za nju nije znalo.. makar ju gotovo nitko želio nije.. Vjetar ju je ljubio.. Vjetar olujni pomeo je njene obeščašćene dvore, slomio zlotvore… Zlotvore koji ni sada ne miruju.. koji i sada rovare.. koji jedinstvo Hrvata.. Garde kvare.. bacaju među njima kosti.. jadne im radosti.. a mrtvi se Olujni ratnik svoj toj ljudskoj bijedi smije.. Premda ideal njegov do kraja ostvaren nije.. i boli ga kad djeca kao stoljeća prije u svjet odlaze.. i, boli ga kad zastavu pobjednika pljuju.. kad je gaze.. Ne Agresor.. neg opet tvoj.. A pita li se taj… Zna li za vjetra snagu.. za BOJ. Boji li se Oluje.. taj koji je zaziva.. bojati se treba.. jer GARDA nije mrtva… Garda je vječna.. Garda je živa.. VJETAR OLUJA.. Na svakog će leći tko se u srce HRVATA takne.. to nitko ne može poreći.. Olujo Sestro.. Olujo Brate.. ne može ova gamad na te.. Ne može na SRCE.. NE MOŽE NA DUŠ; NE MOŽE NA IME; na ime Hrvata.. jer glupani ne znaju.. nikada više neće brat na brata… Vjetar je u Oluji ujedinio sve.. I DESNE I LIJEVE, Vjetra udare. To trebaju znati svi.. svi koji se na Oluju nabacuju blatom.. Svi koji su je htjeli degradirati.. svi koji je žele i sad procesuirati… Kako onaj bezimenjak reče »Oluja je bila zločin, diskrepancija..treba joj suditi..« A ja mu poručujem jedino što bila nije.. nije bila zajebancija.. Srce je Olujno.. Hrvatsko Pobijedilo sve.. Pobijedit će opet sve zloduhe.. Viti će se barjak na Kninu Hrvata.. dok god bude brat ljubio grob ZENGA BRATA, uzalud Procesi.. Uzalud Babe.. Uzalud VUK. VUČIĆI, Uzalud Četovanja.. Progonit će vas Vjetar.. stoljećima… U Hrvatskoj opet će proljeća biti.. Jer tako sinovi oluje kažu.. A naši, Mrtvi, naši Nestali, Naši Grobovi, Naši ranjeni NEEEEE LAŽU.. Samo vam kažu.. NE nasrćite. Jer kad pretjerate.. vjetar se diže.. OLUJE BIT ĆE – Ginuli su za boljitak.. i boljitak će doći.. samo kao garda treba srce dati.. dušu zemlji dati.. samo tako će se moći – Samo tako Jer Žrtvovati se treba Da bi Hrvatske bilo.. OLUJO Mati.. ti znaš kad treba pozvati..