Poljoprivrednici, uključite se u "AlterPOP"!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Taida Garibović, voditeljica projekta

Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja Eko-Zadar započela je provedbu projekta "AlterPOP". Riječ je o poticanju poduzetništva kroz promociju alternativne poljoprivredne proizvodnje, a projekt se provodi u sklopu instrumenta "Obrazovanje za poduzetništvo i obrt" - HR. 1.1.11 u okviru prioritetne osi. Projekt je s provedbom započeo 20. kolovoza ove godine i trajat će devet mjeseci.

Projekt je vrijedan 288.880 kuna, a čak 95 posto sredstava financirat će Europski socijalni fond.

Glavni cilj projekta je poticanje poduzetničke kulture u Zadarskoj županiji i razvoj pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju promocijom alternativnih pristupa poljoprivrednoj proizvodnji.

- Korisnici projekta bit će učenici Srednje poljoprivredne škole, studenti Studija primijenjene ekologije u poljoprivredi u Zadru te starije zaposlene osobe u poljoprivredi od 56-64 godine, ali i ostala zainteresirana javnost, kaže voditeljica projekta Taida Garibović ističući kako je u ovom projektu naglasak posebno stavljen na poljoprivrednike iz Zadarske županije i to baš dobne skupine od 56-64 godine.

- Tom dobnom skupinom rijetko se tko bavi i zato smo naglasak stavili upravo na njih. Oni su nam jako važni i u provedbi samog projekta u sklopu kojeg ćemo prezentirati primjere dobre prakse. Stoga, pozivam naše poljoprivrednike da se jave u Eko Zadar i uključe u projekt koji je namijenjen upravo njima, kaže Garibović.

Projekt uključuje posjete proizvođačima hrane u Zadarskoj županiji u svrhu prezentacije, promociju ekološke proizvodnje hrane kroz organizaciju šest sajmova proizvođača hrane i to u Zadru, Benkovcu, Gračacu, Novigradu, Obrovcu i Vrsima. Također će se nastojati umrežiti različiti dionici kroz organizaciju zanimljivih predavanja, radionica i okruglog stola na temu organske i ekološke proizvodnje hrane i ostalih proizvoda.

Udruga Eko-Zadar provodi projekt u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno