Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

GLAZBENA POSLASTICA Vrhunski trio: Đani Stipaničev, Nera Gojanović i Gordana Pavić u Biogradu

06.09.2019. 08:09
GLAZBENA POSLASTICA Vrhunski trio: Đani Stipaničev, Nera Gojanović i Gordana Pavić u Biogradu


Na Narodnom trgu, zvanom Trg Brce, u staroj jezgri u Biogradu na Moru u srijedu navečer na radost i oduševljenje oko 400 domaćeg i fureštog puka, održana je prava glazbena poslastica, romantična večer za pamćenje.
Naime, vrhunski vokalisti i miljenici publike rodom iz Šibenika, tenor Đani Stipaničev i mezzosopranistica Nera Gojanović, uz glasovirsku pratnju Gordane Pavić, Šibenčanke rodom iz Zadra, u pitoresknom okruženju kod ostataka bazilike sv. Ivana Evanđeliste, benediktinskog samostana iz 11. stoljeća, na održali su koncert vječnih melodija pod nazivom Večer talijanske canzone i evergreena.
Suradnja Đanija i Nere uspješno traje već 12 godina, još od 2007. Započela je nastupom u Koncertnoj dvorani Lisinski u Zagrebu kad su zajedno otpjevali »Con te partiro«, uspješnicu Andree Bocellija.
Okupljeni poklonici ovih vrste glazbe uživali su od početka do kraja koncerta koji je bio besplatan. A kako i ne bi kad su im omiljeni šibenski vokalisti uz vrhunsku glasovirsku pratnju otpjevali suvremene skladbe poput »Summertime«, »My Way«, »Fly Me to The Moon«, »Beautiful Maria of My Soul«, »Unfinished Sympathy«, »The Beautiful Ones«, poznate skladbe iz mjuzikla »I Got Life« »Jalta, Jalta« i »This Is The Moment« te vječne talijanske canzone »O sole mio«, »Chitarra romana«, »Parlamo d’more Mariu«, »Un Bacio a Mezzanotte«, »Caruso«, »Se bastasse una canzone« i druge.