Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

ŠKOJATLON Sutra slatko-slana avantura na tri škoja

06.09.2019. 11:55
ŠKOJATLON Sutra slatko-slana avantura na tri škoja


U Pakoštanima će se u subotu, 7. rujna 2019., s početkom u 16.30 sati održati 2. Škojatlon. Riječ je o jedinstvenom plivačko-trkačkom natjecanju koje će i ove godine na izmaku ljeta okupiti duatlonce, pustolovce i rekreativce.
Ove športska slatko-slana poslastica u plivačko-trkačkom ritmu povezuje tri otočića: Sv. Justinu, koja je sa svojom kapelicom postala zaštitni znak Pakoštana, Veli Školj koji se sa svojom vršnom gradinom zaštitnički nadvio nad mjestom te Babuljaš, koji upotpunjuje ovaj otočki niz.
Natjecatelji mogu izabrati između dvije utrke: Slanu i Slatku. Slatka avantura duga je 2,5 kilometara, a sastoji se od jednog kilometara plivanja i 1,5 kilometara trčanja, dok je Slana avantura dvostruko duža.
– Ovo je poput šlaga na torti za kraj glavne turističke sezone u Općini Pakoštane. Uz Pakoštane trail, Škojatlon je još jedan slatko-slani događaj kojim želimo promovirati naš projekt razvoja pustolovnog i aktivnog turizma, rekla je Danijela Vulin, direktorica Turističke zajednice općine Pakoštane.
»Slatko-slana avantura« je projekt koji objedinjuje vrhunske prirodne i kulturne atrakcije Općine Pakoštane u jedinstvenu turističku avanturu.
– Škojatlonska staza je uključena u razgranatu mrežu pješačkih staza koje prolaze otokom Vrgada, razvedenom obalom i otočićima između Pakoštana i Draga, do srednjovjekovne Vrane i Parka prirode Vransko jezero. Izuzetno smo ponosni jer kao nitko imamo strastveni poljubac slatkog Vranskog jezera i slanog Jadranskog mora, te sve privlačnije otočiće, nadnaravne i divne ljepote, sasvim ozbiljno će Danijela Vulin, prva dama pakoškog turizma.