Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Vardar nakon drame sa Zagrebom prijeti nedodirljivim Mađarima

06.09.2020. 08:49


Rukomet se vratio u dvorani Krešimira Ćosića, a čast da vrati rukomet »u život« imala je SEHA liga. Vrlo jako rukometno natjecanje koje se može podičiti odličnom organizacijom i jakim sponzorom stiglo je do svog kraja u sezoni 2019./20. Malo tko je očekivao da će se ovako nešto uspjeti odigrati, ali zadarski Višnjik je ponovno dokazao da je odličan domaćin, a SEHA liga je i više nego dobar gost, tako da nema razloga da i današnji dan ne ponudi spektakl na terenu. Ali u ovom slučaju nije samo rukomet, odnosno rukometna igra u pitanju. Apsolutno sve što je vezano uz ovaj događaj je na toliko visokoj razini da slobodno možemo reći da, unatoč tome što je Zadar u zadnje vrijeme ugostio niz svjetskih manifestacija, malo koja se, u organizacijskom smislu, dogodila na ovako visokoj razini. A u to se može svatko uvjeriti čim se približi Višnjiku. Vizualno je to fantastično, pred utakmice se nižu atraktivni gosti, sve je savršeno pokriveno vezano uz sigurnost i pitanje koronavirusa (doslovno ne smijete nos maknuti iz maske), a ako nešto slučajno nije jasno, u svakom trenutku okolo vas je barem desetak volontera koji će vam to objasniti. I da, po uzoru na NBA ligu s jedne strane terena virtualni su gledatelji, odnosno pravi navijači klubova koji prate utakmicu iz svojih kuća, a igrači ih mogu vidjeti na velikim ekranima.
Što se one igračke priče tiče, očekivano su se u finale plasirali Telekom Veszprem, koji odličnom igrom u drugom poluvremenu svladao bjeloruski Meshkov Brest te Vardar koji je napravio veliki preokret protiv PPD Zagreba i u konačnici nakon ruleta šesteraca izborio veliko finale.
-Ne smijemo gledati naše prvo poluvrijeme u polufinalu – rekao je David Davis, trener Veszprema.
-To je bilo katastrofalno, pogotovo taktički. Bili smo prespori, imali smo drugačiji plan, ali nismo uspjeli to ostvariti. Moramo danas biti onakvi kakvi smo bili u drugom dijelu. Došli smo u Zadar odlično pripremljeni i želimo to pokazati na terenu – rekao je nakon pobjede u polufinalu strateg mađarskog sastava, inače dugogodišnjeg vladara ove lige, a trener Vardara predaje ulogu favorita momčadi iz Mađarske.
-Polufinale ću pamtiti dugo vremena – rekao je igrač Vardara Timur Dibirov te dodao kako je danas novi dan i kako su sve misli usredotočene na finalni dvoboj.
-Veszprem je bez dvojbe veliki favorit. Mi smo napravili sve da se na najbolji mogući način pripremimo za ovu utakmicu. Sigurno nećemo se pojaviti s bijelom zastavom – kaže Stevche Alushovski, trener makedonskog sastava.
A jaka karika Veszprema je i dugogodišnji hrvatski reprezentativac Manuel Štrlek, koji je najavio finalni dvoboj.
-Osjećam da su sve momčadi došle u Zadar kako bi se vratile na pravi put. Drago mi je da se rukomet vratio i da smo opet na terenu, tamo gdje i trebamo biti. Nedostaju nam navijači jer nije isto igrati bez njih i nadam se da će se stvari uskoro vratiti na staro. Imamo jakog suparnika koji je napravio dosta promjena u rosteru preko ljeta. Vjerujem da spremni ulazimo u ovaj dvoboj. Svi znamo da je obrana najvažnija i da ona u konačnici osvaja titule.
 


Raspored


Dvoboj za treće mjesto (18 sati): PPD Zagreb – Meshkov Brest.
Finale (20.30):
Vardar 1961 – Telekom Veszprem.