Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Postali smo najbrojniji turnir u Hrvatskoj

06.09.2021. 07:35


Prošlo je tjedan dana od završetka petog Memorijalno humanitarnog malonogometnog turnira Antonio Jurjević. I ove godine na ŠC Višnjik organizirala ga je istoimena humanitarna udruga koja je za svoj rad i doprinos društvu 2019. dobila Grb Grada Zadra.


Aktivni cijele godine
– Iza nas je 14 dana malonogometnog spektakla, u kojem ste, vjerujemo, uživali svi vi koji ste nas posjetili barem jednom u protekla dva tjedna. Četrnaest dana gledali smo izvrstan nogomet, družili se za šankom, na tribinama, jeli, pili… Uživali smo u nogometnim potezima onih najmlađih, starijih i iskusnijih veterana, da bi na kraju točku na »i« stavili seniori s igrom kakva se ne viđa svaki dan. Tih 14 dana za ekipu koja je neumorno volontirala cijeli turnir, počelo je puno prije. Svaki pojedinac odvojio je dio svog slobodnog vremena da bi tih 14 dana zaista bilo spektakl. I zato ide zahvala njima, ekipi koja je godišnji odmor ostavila za turnir, koja je nakon posla dolazila volontirati, koja je ostajala raditi do sitnih noćnih sati, koja je slobodne dane na poslu rezervirala za rad na šanku, roštilju, zapisničkom stolu, multimediji, pravljenju rasporeda i mnogim drugim stvarima. Vi ste dali dio sebe, da svaki komadić puzle bude na svom mistu i osjećajte se ponosno jer ste to i zaslužili, jer uspomena na Tonija ne blijedi samo zbog vas i zbog svega što radite da tako i ostane. Hvala vam svima i vidimo se na 6. MHT Antonio Jurjević – objavili su na Facebook stranici udruge čiji su članovi i Karlo i Josip Jurjević, Antonijeva braća. Antonio nas je iznenada napustio u lipnju 2017. godine. Bio je vratar koji je, baš kao i njegova braća, živio za nogomet
– O značaju turnira najbolje govori podatak da je nastupila 131 momčad čiji su članovi prepoznali naš trud i zalaganje koji idu u dva smjera. Jedan je sačuvati uspomenu na našeg brata i prijatelja, a druga je pomoć najpotrebnijoj djeci iz Zadarske županije. Činjenica da je toliko puno igrača prošlo kroz turnir, kao i to koliko je bilo publike na tribinama, potvrda su da Zadrani žive s ovim događajem koji ima veliki odjek i izvan naše županije. Koliko mi je poznato u zadnje dvije godine u Hrvatskoj smo postali turnir na kojem je prijavljeno najviše momčadi – kaže Karlo i dodaje da je preko udruge djeci koja imaju ozbiljnih zdravstvenih problema od osnutka udruge donirano više od pola milijuna kuna.
– Taj se novac najvećim dijelom skupi preko turnira i događanja koja idu uz to, kroz kotizacije, prodaju hrane, pića kao i prigodnih majica. U udruzi, koju vodi naša predsjednica Bruna Kutija, puno je onih koji daju doprinos kako bismo planiralo uspjeli i realizirati. Svi oni se srcem i dušom stavljaju na raspolaganje udruzi. Aktivni smo cijele godine, ali dva tjedna turnira zauzimaju središnje mjesto u našem radu.


Pitanje prestiža
Sudionici turnira redom ističu kako je pitanje prestiža pojaviti se na ovakvom natjecanju.
– Kada smo počeli s turnirom 2017. godine, a tada udruga još nije bila ni osnovana, razmišljali smo hoćemo li imati ili ne novčane nagrade. Dvojba je kratko trajala jer kada je odlučeno da će se ići u humanitarnom smjeru nije bilo smisla najboljim sastavima dijeliti novac. Pokazalo se da je, bez obzira na to odaziv odličan. Želimo turnir razvijati i dalje, držeći se onoga na čemu smo i prepoznatljivi, a to je humanitarni rad – ističe Jurjević koji je, kao i Josip, član trećeligaša Hrvatskog viteza Posedarje.
– Zahvaljujmo i našim Posedarcima koji su nam pružili veliku podršku – podvukao je Karlo.