Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Riboprerađivačica Nedjeljka i strojar Anđelko proslavili zlatni pir

06.09.2021. 13:48


Doživjeti pola stoljeća braka prava je rijetkost i blagoslov. Uspjelo je to 72-godišnjem strojaru Anđelku Kandiću iz Bibinja i 71-godišnjoj riboprerađivačici Nedjeljki rođenoj Kulonja iz Dobropoljane na otoku Pašmanu.
Prije 50 godina bračne zavjete izrekli su u crkvi sv. Mihovila u Dobropoljani, dok ih je u nedjelju na jutarnjoj svetoj misi u crkvi Velike Gospe u Bibinjama blagoslovio župnik don Zdenko Milić. Naime, nije bilo nedjeljne svečane mise jer su Bibinjci potom imali tradicionalno godišnje hodočašće u svetište sv. Šime u Zadru.
Za Anđelka i Nedjeljku zasigurno je najvažnije bilo što su ovaj trenutak mogli podijeliti sa svoje troje djece, sinom Vedranom i kćerkama Irenom udanom Krupić i Suzanom udanom Mikulandra. Dakako i s unucima: Ivanom, Lovrom, Šimom, Enom, Dorom, Dinom i Filipom, ali i svim ostalim članovima obitelji i prijateljima.
Upitan za recept bračne dugovječnosti, Anđelko je odgovorio da je ključ uspjeha prije svega ljubav jer, ako volite, onda i praštate i prelazite preko nesuglasica.
– Mladi kad se vjenčaju, neka se klonu prve prepreke, neka se sjete da ih je ljubav pokrenula. Zato neka jednom malo popusti jedno, drugi put drugo, a kada dođe večer, neka se pomire, rekao je slavljenik Anđelko zvani Ačko, koji je 37 godina i 7 mjeseci radio u zadarskom Vladi Bagatu, u pogonu A.
Supružnici Kandić su primjer ljudima u braku, posebno mladim bračnim parovima i mladima koji još nisu zasnovali obitelj.
– Cijeli svoj život smo posvetili svojoj obitelji, radili i stvarali kako bi našoj djeci bilo bolje, govori Nedjeljka, vitalna umirovljenica koji je radni vijek provela u tvornici ribe Adria.
Na svečanom ručku u restoranu Joso uz bogat stol, glazbenike Bruna, Ivicu, Iću, Roka i Antonija slavlje je potrajalo tko zna do kada.