Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Cibona podbacila u obrambenom skoku

Autor: Davor Petrović

05.10.2008. 22:00
Cibona podbacila u obrambenom skoku


Svoj debitantski nastup na klupi Cibone Velimir Perasović sasvim sigurno neće pamtiti po dobrome. Prva službena utakmica na novom radnom mjestu u njegovom je slučaju okončana porazom kod Hemofarma u Vršcu (86:76) na otvaranju NLB lige.
Za Cibonu je kobna bila druga četvrtina, koju je Hemofarm uvjerljivo riješio u svoju korist (20:11), nakon izjednačene prve dionice (21:21). Predzadnja četvrtina donjela je malu nadu, ali razlika se nije spuštala ispod pet poena jer Cibonini centri nikako nisu uspjevali profunkcionirati. Bolje rečeno, domaći igrači Milivoje Božović i Milan Mačvan pokupili su dosta lopti pod košem Cibone, čime su svojoj momčadi omogućili zadržavanje prednosti iz drugog napada.
– Kada smo napokon proradili u napadačkom segmentu, stradali smo od vlastite obrane. Njihov napadački skok nas je uništio u trećoj četvrtini. Jednostavno, obrambeno nismo bili na potrebnoj razini, – kaže Perasović.
Očigledno je da će Uprava Cibone morati imati nešto više strpljenja. Dovođenjem Nikše Prkačina, Davora Kusa, Branimira Longina i Roberta Trohe, te dvojice Amerikanaca, Rawlea Marshalla i Earla Callowaya, postignut je osjetan pozitivni pomak u smislu individualne kvalitete igrača, ali to još uvijek nije dovoljno za sučeljavanje s jakim i uigranim protivnicima poput Hemofarma. Uostalom, svi koji se barem malo razumiju u sport znaju da stvaranje momčadi spada u skupinu procesa koje je nemoguće okončati preko noći.
Ipak, u obzir svakako treba uzeti činjenicu da Cibona ove subote u Vršcu nije bila ni blizu sramotnih izdanja iz prošle sezone. Tada se, naime, na gostovanjima kod najboljih srpskih klubova gubilo nekoliko minuta nakon prvog podbacivanja, i to s 20-ak poena razlike ako je protivnik bio suzdržan.
Danas to izgleda malo drugačije. Sada momčad posjeduje potreban koncentrat kvalitete, a defetizma i beskrvnosti iz prošle sezone nema ni u tragovima. Ukratko, perspektiva uopće ne izgleda loše, no kristalno je jasno da Perasovića očekuje vrlo zahtjevan i dugotrajan posao.