Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Cotavo do pobjede

Autor: Šime Ćurko

05.10.2008. 22:00
Cotavo do pobjede

Foto: Adam VIDAS



Kad je postalo očito da će Zadar utakmicu završiti s manje od 30 primljenih golova šanse momčadi iz Mocira naglo su porasle. Za razliku od prva dva kola kada je Zadar igrao gotovo bez obrane, ovaj put obrat, čvrsta obrana, a s njom i solidni Cota na golu, nadomjestila je i dalje skromniji učinak u napadu pa su Zadrani nekako upisali prve bodove. Gosti su cijelo prvo poluvrijeme vodili, najviše tri razlike (8:11, 9:12) i Zadar je opasno živio već u tom razdoblju strahujući od ponavljanja “slučaja Buzet” kad je protivnik vrlo brzo razbio Zadrane. No, Gorica nije Buzet, za pobijediti Zadar treba povući više kontri, a Gorica to nije znala ili joj je Zadar to onemogućio. Svejedno, učinak je isti.
Utakmica nije ponudila previše rukometne kvalitete, igralo se obostrano dosta čvrsto, ali i sporo tako da će i Zadru i Gorici u nastavku sezone momčadi koje imaju ponekog brzanca itekako stvarati probleme. Do pobjede Zadar je došao nakon što je u drugom poluvremenu prvo u 47. konačno poveo (Brkljača za 20:19). Gosti se ne predaju, ali u probleme upadaju kad je inače sjajnom Seferoviću kod 23:22 Cota obranio sedmerac. Na drugoj strani Buovac iz sedmerca podiže na 24:22. Za manje od 60 sekunda, opet ispočetka, Žgurić i Seferović pogodili su za 24:24. U posljednje dvije minute za Zadar oba gola zabija Žeravica, prvo za 25:24, potom i iz teške pozicije za 26:25. Gosti su imali više od 60 sekunda za zadnji napad i uspjeli su uputiti udarac preko Seferovića pet sekunda prije kraja, ali je lopta promašila okvir gola. Baš je Seferović vukao Goričane tijekom cijele utakmice, Zadar za njega nikako nije nalazio rješenja. Na kraju domaćini su odahnuli, ali Roko Paleka ne može biti sasvim miran. Sadašnja razina igre Zadrana pokazuje da na još mnogočemu treba raditi, posebno na bržem prijenosu lopte u napadu. Potvrda toga je drugo poluvrijeme, tek što su Zadrani malo ubrzali igru i spojili dvije kontre situacija se okrenula u njihovu korist.
ZADAR GORTAN – GORICA 26:25
ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 100. Suci: Glavinić, Veraja (oba Metković). Nadzornik: Karabatić (Rijeka).
ZADAR GORTAN: Đikić, Turić, Jerak 6 (4), Barišić, Žeravica 4, Buovac 8 (4), Franković, Miletić, Merhar, Samardžija 2, Milović 1, Brkljača 5, Peša, Cota (12+1 obrana). Trener: Roko Paleka.
GORICA: Crnojević (0+1 obrana), Ceković 3, Žgurić 1, Dželalija 4, Šimunić, Nedić, Perlić, Dijanić (8 obrana), Uzelac, Zrno, Seferović 14 (2), Debeljak 2, Jurinović, Pukanić 1, Trener: Hrvoje Pekera.
SEDMERCI: Zadar Gortan 8 (9); Gorica 4 (5).
ISKLJUČENJA: Zadar Gortan 4 minute; Gorica 10 minuta.