Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Necijepljeni u domovima za starije testiraju se bez pogovora

06.10.2021. 10:58


Kao što je najavljivano, u sustav zdravstva i socijalne skrbi od ponedjeljka je na snazi Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere koju su u zdravstvenim i socijalnim ustanovama obvezni provoditi, odnosno svi zaposlenici u tim ustanovama trebaju posjedovati EU digitalne COVID potvrde.
Kako je izvijestio Stožer civilne zaštite Zadarske županije prvog dana Odluke, u našim bolnicama i Domu za starije osobe nije bilo nikakvih problema.
Iako je, kako su prenijeli nacionalni mediji, novodonesena mjera izazvala burne reakcije u svim gradovima diljem Hrvatske i to mahom od strane građana, a manje od medicinskih radnika, pred domovima za starije i nemoćne nije bilo izgreda.
No, provjerili smo situaciju s Markom Buljatom, ravnateljem Doma za stare i nemoćne Zadar te s Vesnom Dujić, ravnateljicom zadarskog Doma za odrasle osobe Sv. Frane o provođenju Odluke i reakcijama zaposlenika.
Kako kaže Buljat, sve je u potpunosti pod kontrolom.
– One koji nisu cijepljeni testiramo dva puta tjedno i ako su negativni, mogu raditi. Nije bilo osoba koje se ne žele testirati, kratko je komentirao Buljat.
I u Domu za stare i nemoćne Odluka se provodi bez problema i poteškoća.
– Oni koji su u obvezi testiranja to obavljaju bez prigovora, nitko se nije pobunio, bar ne još. Zasad je sve dobro. Korisnici koji su svjesni prate situaciju i znaju da se i mi cijepimo, testiramo, vole se osjećati sigurno… Oni su uglavnom cijepljeni, pa su i s te strane zaštićeni, saznajemo od Dujić.