Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Od posljedica infekcije koronavirusom preminule dvije muške osobe u dobi od 33 i 74 godine

06.10.2021. 07:12


Na području Zadarske županije 30 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe preminule. Novooboljeli izolaciju provode na područjima gradova Zadar (19), Benkovac (1), Biograd (1) i Obrovac (1) te općina Gračac (1), Polača (2), Poličnik (1), Posedarje (1), Ražanac (1) i Sukošan (2).
Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 378 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 527 stanovnika, a od bolesti se oporavila 31 osoba.
Na COVID odjelima Opće bolnice Zadar hospitalizirana su  22 bolesnika od kojih je četiri na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 14 pacijenata oboljelih od koronavirusa.
U Općoj bolnici Zadar od posljedica infekcije koronavirusom preminule su dvije muške osobe u dobi od 33 i 74 godine.
– 33-godišnji pacijent bio je prije zaraze koronavirusm zdrava osoba bez prethodnih bolesti, no teški oblik infekcije doveo je do teških oštećenja organizma zbog čega je na žalost mladi čovjek preminuo. Pacijent nije bio cijepljen i u trenutku smrti bio je na respiratoru. 74-godišnji pacijent preminuo jučer u našoj bolnici od posljedica infekcije koronavirusom i ranijih komorbiditeta. Ovim putem izražavamo sućuti obiteljima  preminulih osoba. Već smo više puta govorili o tome da je u našoj bolnici na COVID odjelima  sve više mladih hospitalizirano, u jednom trenutku imali smo preko 30 posto osoba mlađih od 50 godina s teškim oblicima zaraze. Preko 90 posto hospitaliziranih u našoj bolnici nije cijepljeno, rekao je zamjenik ravnatelja OB Zadar dr.  Edi Karuc.
 U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.