Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Prvi se cijepe umirovljenici

Autor:

05.11.2008. 23:00
Prvi se cijepe umirovljenici

Foto: Alenka FESTINI



Pravo na besplatno cijepljenje imaju osobe koje su navršile 60 godina, zdravstveni radnici i osobe s kroničnim bolestima. Ostali građani cijepljenje protiv gripe plaćaju 60 kuna
U ambulanti Pag započelo je cijepljenje protiv gripe. Cjepivo sadrži sojeve virusa gripe – H1N1 i H3N2 brisbane virusa tipa A, te soj florida virusa gripe tipa B. Kako su nam potvrdila četiri paška liječnika, preko Zavoda za javno zdravstvo i HZZO-a stiglo je 900 doza cjepiva. To bi, smatraju liječnici trebalo biti dovoljno.
Prosječno se svake godine cijepi nešto manje od tisuću pacijenata, no ako koja doza cjepiva bude nedostajala, to ćemo brzo nabaviti, kažu u ambulanti.
Pacijenti koje se žele cijepiti moraju se javiti svom liječniku. Pravo na besplatno cijepljenje imaju osobe koje su navršile 60 godina, zdravstveni radnici i osobe s kroničnim bolestima. Ostali građani cijepljenje protiv gripe plaćaju 60 kuna. Kako kažu u paškoj ambulanti, prvi na cijepljenje dolaze umirovljenici i oni su i inače najredovitiji u preventivnoj zaštiti od gripe.
Gripe još nema, ali radi prevencije, odnosno zaštite od gripe, paški liječnici već sada preporučuju cijepljenje.