Uređuje se desna obala Zrmanje

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
obrovac_cesta4
Adam VIDAS
Zbog sve češćih kiša, cesta je praktički neprohodna za pješake

Uređenje desne obale rijeke Zrmanje u Obrovcu, točnije Obale kralja Petra Krešimira IV. počet će početkom prosinca, a bit će završeno u veljači.

- Ovih dana objavit će se natječaj na koji će se zainteresirane tvrtke moći javiti da dobiju posao vrijedan oko 1,8 milijuna kuna, kaže pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje i komunalno gospodarstvo Grada Obrovca Gordana Renić.

Radovi na uređenju infrastrukture na Obali kralja Petra Krešimira IV. započeli su lani u studenome i još uvijek nisu završeni.

Ulica je trenutačno neasfaltirana te postaje sve neprohodnija kako dolaze kišni dani i raste količina lokvi. Upravo su to glavni razlozi velikog nezadovoljstva građana Obrovca koji žive u ovom dijelu grada i koji za stanje na terenu optužuju tromu gradsku vlast.

- Kad su počeli radovi obećali su kako će sve biti gotovo za nekoliko mjeseci, a prošla je godina dana i nisu ništa napravili. Po njima u Gradu naša djeca mogu u školu ići u ribarskim čizmama. Sramota je što nam bar nisu nasuli ulicu i tako nam pomogli, kaže jedan od ogorčenih stanovnika Obrovca.

U obranu Grada staje pročelnica Renić koja iznosi kronologiju radova na desnoj obali Zrmanje.

- Prema prvotnom projektu bila je predviđena sanacija fekalne odvodnje te čišćenje slivnika oborinske kanalizacije. No, kad smo došli do slivnika vidjelo se da su oni u potpunosti neupotrebljivi, imaju mali profil, dotrajali su. Zbog svega toga trebalo je krenuti u projekt rekonstrukcije oborinske odvodnje. Izrada projektne dokumentacije i pripremanje natječaja trajalo je te je to razlog što radovi još nisu počeli. Nakon što radovi na odvodnji budu gotovi cesta će se asfaltirati i odgovarajuće hortikulturno urediti. Nije imalo smisla da asfaltiramo cestu nakon završetka prvih radova i nekoliko mjeseci nakon toga ponovno sve raskopamo, zaključila je pročelnica Renić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno