Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Rezultati rada vidjet će se u trećoj godini mandata

Autor: Siniša Pavić

05.11.2012. 23:00
Rezultati rada vidjet će se u trećoj godini mandata

Foto: FAH



Mediji su, ističe Radman, velikim dijelom bili zlonamjerni i neprofesionalni, te su tako “kontaminirali ozračje kvalitetnog, dobrog i korektno odrađenog postupka”. On je, kaže, iz kampanje izašao čist


Goran Radman preuzeo je jučer dužnost glavnog ravnatelja HRT-a. Prvog dana se najprije sastao s v.d. urednicima, onda se obratio zaposlenicima, da bi održao i tiskovnu konferenciju. I dok je – kako se neslužbeno saznaje s obzirom da na portama HRT-a nisu u zgradu puštali novinare izvana do pred početak ‘njihove’ presice – zaposlenicima govorio o potrebi da budu lojalni kući, pred novinarima drugih kuća je stavljao točku na “i” samog izbora glavnog ravnatelja po novoj zakonskoj proceduri. U najkraćem, politika je ta koja je Radmana za izbora pozitivno iznenadila, dok ga je neugodno iznenadio način na koji su mediji, poglavito tiskani, izbore odradili.
Institucije hrvatske države i nadležna tijela ponašale su se vrlo korektno, kazao je. Mediji su, pak, kako reče, velikim dijelom bili zlonamjerni i neprofesionalni, te su tako “kontaminirali ozračje kvalitetnog, dobrog i korektno odrađenog postupka”. Zatim je Radman demantirao, najprije napisa da je za glavnog ravnatelj izabran nekadašnji suradnik KOS-a.
– Nikada u životu nisam radio ni za jednu tajnu službu. Nikada mi nije padalo na pamet da bi to mogla biti moja karijera i moj izbor – kazao je.
Onda se pozabavio napisima da je otišao s funkcije mjesecima prije konačna izbora, baš kao i s tvrdnjama da se po izboru nedovoljno agilno prihvatio funkcije. Ni to nije istina, reče Radman. Manipulativna je, smatra, bila i informacija o prodaji udjela što ih je imao u nekim tvrtkama, a posebice mu je peotcjenjivačka teza da je Milanovićev, ili Josipovićev čovjek.
– Sa 55 godina i 30 godina profesionalnog staža ja sam samo svoj čovjek – poručio je.
Uz to je dodao da s nikim nije pregovarao ni sklapao neke dealove. On je, kako reče, iz kampanje izašao čist, neopterećen i bez obveza prem bilo kome.
Što se budućnosti tiče, prioritete je novo ustrojsto koje bi se trebalo dogoditi do kraja godine. Nakon toga slijedi javni natječaj za nekih 40-tak uredničkih, odnosno upravljačkih funkcija. Zatim, najavio je, slijede dvije godine “teškog oranja” za kojeg valja integrirati HRT u jedinstvenu funkcionalnu cjelinu, da bi se svekoliki rezultati vidjeli treće godine Radmanova mandata. O konkretnim imenima Radman nije govorio. Tek reče da razmišlja i o ljudima izvana i ljudima iz kuće, no svi će morati proći javni natječaj i test kako javnosti tako i onaj interni. Do tada, do novog ustrojstva i netječaja, svi v.d. urednici ostaju na svojim pozicijama, dok će Domagoj Novokmet za čitava preustroja biti Radmanov suradnik, da bi mu zatim bila otvorena mogućnost da se javi na kakav natječaj. A novo funkcionlno ustrojstvo, rečeno je, ne bi trebalo ostaviti mjesta mogućnosti da se ne radi, a dobro zarađuje. Inače, Domagoj Novokmet reče i to kako takvih spavača ima na HRT-u manje od 50.