Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Oštetio zadrugu za 1,6 milijuna kuna

06.11.2019. 20:53


 


Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem u dobi od 50 godina kojeg se sumnjiči za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.


– Sumnja se da je 50-godišnjak kao odgovorna osoba zadruge sa zadarskog područja bez suglasnosti Skupštine zadruge i protivno prethodnoj odluci Skupštine, zaključio aneks ugovora o produljenju zakupa s trgovačkim društvom, na temelju kojeg ugovora je neosnovano obvezao zadrugu na isplatu tom društvu u iznosi od 150 tisuća eura. Također, sumnja se da je i neosnovano produljio rok zakupa po znatno manjoj cijeni nego što je u prethodnoj odluci stajalo, izvijestili su iz PU zadarske koja na teret ovom 50-godišnjaku stavlja osnovanu sumnju da je svojim protupravnim ponašanjem, odnosno zaključenjem štetnog ugovora, ukupno zadruzi prouzročio materijalnu štetu u iznosu od preko 1,6 milijuna kuna i za isti iznos trgovačkom društvu pribavio protupravnu imovinsku korist.




Protiv 50-godišnjaka kao odgovorne osobe policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.


Neslužbeno doznajemo kako je riječ o Poljoprivrednoj zadruzi Privlaka te da je sada već bivši upravitelj zadruge D.G. štetan aneks potpisao u veljači prošle godine sa zakupcem kampa, tvrtkom Dalmacija turizam, koja je imala ugovor o zakupu do 2020. godine. Aneksom je ovoj tvrtki produljen najam do 2030. godine i to na način da bi u konačnici Zadruga na godišnjoj razini imala veći trošak od iznosa najma. Sve to upravitelj je učinio bez suglasnosti i znanja zadrugara.


Navodno se radi i o većoj novčanoj šteti nego je navedena, a je li to tako znat će se po okončanju istrage koju bi nadležno državno odvjetništvo temeljem kaznene prijave trebalo pokrenuti. ​