Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

U Domu na Sfingi osmero pozitivnih korisnika

06.11.2021. 10:47


Usprkos svim nastojanjima i mjerama opreza, koronavirus se ipak opet probio u Dom za stare i nemoćne Zadar.
Ravnatelj Marko Buljat otkrio je kakva je trenutačna epidemiološka situacija u Domu, kako napreduje cijepljenje korisnika trećom dozom, jesu li dopuštene posjete te je govorio o provođenju obveze Covid-potvrda u socijalnoj skrbi.
– Imamo osam pozitivnih korisnika. Radi se o osobama koje su cijepljene dvjema dozama, a neke su i trećom. Izolirali smo ih, sve je pod kontrolom. Simptomi su im vrlo blagi, curenje nosa i lagano povišena temperatura, no već su puno bolje nego što su bili jučer i prekjučer, saznajemo od Buljata koji naglašava kako nema životno ugroženih niti potrebe za hospitalizacijom.
Kako nastavlja Buljat, cijepljenje trećom dozom započeli su prije dva tjedna i tu treću dozu već je primilo 80 – 90 posto korisnika Doma.
– Svaki dan se trećom dozom cijepi između 10 i 15 ljudi. Srećom, imamo zaista dobar odaziv. Kad je riječ o djelatnicima Doma, također je sve pod kontrolom. Neki su se u međuvremenu cijepili, druge testiramo triput tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom, govori Buljat.
Međutim, donijeli su odluku kojom se zabranjuju posjete korisnicima.
– Doduše, i do sad je to bilo zabranjeno, ali ipak na nešto blaži način. No, s obzirom na ovu situaciju s tih osmero korisnika, donijeli smo odluku da se dođe do porte, ostavi potrebno i to je to, priča Buljat i dodaje kako korisnici i dalje mogu izaći vani, provode vrijeme na zraku u dvorištu.
Sve u svemu, situacija je zadovoljavajuća i pod kontrolom, a Dom će, razumije se, nastaviti poduzimati sve potrebne korake kako bi suzbio širenje zaraze i zaštitio svoje korisnike.