Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dječji vrtić gradi Ploter, infrastrukturu na Crvenim kućama Franto

05.12.2010. 23:00
Dječji vrtić gradi Ploter, infrastrukturu na Crvenim kućama Franto


Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća, koja je najavljena za 16. prosinac, vijećnici će potvrditi ili odbaciti izvođače radova koji su izabrani tijekom tri postupka javne nabave, odnosno natječaja, za poslove vrijede više od 13 milijuna kuna.
Naime, na današnjem Kolegiju, Matko Segarić, pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša, podsjetio je kako je Grad Zadar tražio izvođače radova za rekonstrukciju i izgradnju raskrižja ulica Nikole Tesle, Domovinskog rata i Benka Benkovića te Puta Bokanjca, za dogradnju Dječjeg vrtića „Bokanjac”, koji pripada „Radosti” te za izgradnju infrastrukture za zonu DPU -a Crvene kuće.
Tako su „Asfaltne ceste Split”, s ponudom od 4,3 milijuna kuna, izabrane za izvođača radova na rekonstrukciji i izgradnji raskrižja ulica Nikole Tesle, Domovinskog rata i Benka Benkovića te Puta Bokanjca. Vrijednost radova je prvotno procijenjena na 7 milijuna kuna, no kako su Asfaltne ceste Split, ponudile znantno nižu, odnosno povoljniju ponudu, njima je Grad Zadar ponudio i posao.
Zadarski gradonačelnik dr. Vrančić je pojasnio kako će se ovaj građevinski projekt realizirati paralelno s izgradnjom kolektora visoke zone od Bokanjca do Smiljevca. Dakle, izgradnju kolektora će pratiti gradnja prometnica i infrastrukture.
„Frantova” ponuda od 6,2 milijuna kuna, najpovoljnija je bila na natječaju za izvođača radovi na izradnji infrastrukture DPU-a Crvene kuće. Na spomenuti natječaj pristiglo je čak 14 ponuda, a prvotno procijenjena vrijednost radova je bila 9,3 milijuna kuna. „Franto” je posao dobio je je njegova ponuda bila najpovoljnija.
Dječji vrtić „Bokanjac”, za 2,9 milijuna kuna, nadogradit će „Ploter”. Natječajem, za koji je pristiglo sedam ponuda, vrijednost radova je procjenjena na 3,1 milijuna kuna. Kako je „Ploter” ponudio manje od toga, odnosno njegova je ponuda bila najpovoljnija, Grad Zadar je odlučio njemu povjeriti posao nadogradnje vrtića „Bokanjac”.
U nastavku Kolegija gradonačelnika, donesena je i Odluka o lokacijama i uvjetima za održavanje javnih skupova i manifestacija na području Zadra prilikom kojih postoji mogućnost prekoračenja dopuštenih razina buke. Riječ je o lokacijama: Višnjik, Narodni trg, Forum, Crkva Sv. Donata, Trg opatice Čike, Obala kralja Petra Krešimira IV., Trg pet bunara, Providurova palača, Perivoj kraljice Jelene, Arsenal, parking Jazine, prostor tvrđave Citadela i Stomorica.
– Prekoračenja buke na javnom skupu, odnosno manifestaciji ne može trajati duže od šest sati i mora prestati najkasnije u 3 sata ujutro. To se odnosi na razdoblje od 1. lipnja do 30. rujna. Do 1 sat ujutro treba biti završeno u ostalom dijelu godine. Ljetne fešte na Poluotoku mogu se održavati najkasnije do 3 sata ujutro, što se odnosi na Varošku feštu i Noć punog miseca, dok feštice moraju završiti do 2 sata ujutro, pojasnio je Segarić, navodeći kako za javne skupove i manifestacije čije je trajanje predviđeno više dana, posebno treba uvažavati uobičajeno vrijeme dnevnog odmora, od 15 do 17 sati, kada nije dozvoljeno prekoračenje dopuštenih razina buke.
Kolegij je zaključen odlukama o dodjeli poslovnih prostora. Naime, riječ je o poslovnom prostoru na Narodnom trgu, koji se dodjeljuje društvu „Stillmark” iz Zagreba. „Stillmark” je za spomenuti poslovni prostor, ponudio najvišu cijenu, 76,20 eura po metru četvornom. „Stillmark” će na Narodnom trgu otvoriti trgovinu, odnosno parfumeriju „L’occitane”, kakva odnedavno postoji i u trgovačkom centru Supernova. Poslovni prostor u Ulici Frederica Grisogona, dodjeljuje se Vesni Banović, i to za 8,50 eura po četvrnom metru.


 ČISTOĆA MORA NA PLAŽAMA


Zadarski Zavod za javno zdravstvo dostavio je Gradu Zadru Izvješće o kakvoći mora na morskim plažama za tekuću godinu. Grad Zadar financira uzorkovanje mora na 13 gradskih plaža na kojima je more uglavnom, u 96 posto slučajeva, bilo izvrsne kakvoće. Uzorci mora uzimani su svakih 15 dana, u periodu od 14. svibnja do 29. rujna ove godine. U 2,96 posto slučajeva more je bilo dobre, a u 0,74 posto, zadovoljavajuće kvalitete.
Gradonačelnik dr. Vrančić iako je istaknuo da je zadovoljan ovakvim rezultatima, naložio je stručnim službama u Gradu Zadru da ispitaju, odnosno proanaliziraju gdje i kada je more bilo dobre, odnosno zadovoljavajuće kvalitetete. Ukoliko je moguće na te rezultate utjecati, bez nekih većih financijskih ulaganja, dr. Vrančić smatra da bi se i to moglo popraviti.




 GRAD ZADAR OSLOBODIO OD PLAĆANJA – GRAD ZADAR


Grad Zadar oslobađa se u potpunosti obveze plaćanja komunalnog doprinosa za parterno uređenje Trga Petra Zoranića i Poljane Šime Budinića te izgradnju zgrade za javnu namjenu u Kožinu. Naime, u Kožinu će se rušiti stara školska zgrada, a na njezinom mjestu predviđena je izgradnja objekta u kojemu će biti liječnička ordinacija, dječji vrtić i prostori Mjesnog odbora Kožino.
Sredstva iz kojih će se namiriti iznos oslobađanja od plaćanja komunalnog doprinosa osigurat će se u Proračunu Grada Zadra.