Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Biograđani u ljekarnama traže vitamine

06.01.2011. 23:00
Biograđani u ljekarnama traže vitamine


Iako nas mediji svakodnevno bombardiraju s vijestima o gripi njezinim mogućim posljedicama te nužnom cijepljenju, čini se da nema mjesta panici.
Znatan broj Biograđana uglavnom onih koji su to činili i ranijih godina cijepio se protiv gripe, no još uvijek je dosta onih koji to nisu učinili. Stoga liječnici obiteljske medicine upozoravaju na moguća oboljenja jer gripa kako kažu tek stiže. Preporuča se naknadno cijepljenje za koje još nije kasno, a cjepiva još uvijek ima.
Iako, koliko je poznato, nekih težih komplikacija gripe nema, ipak među žiteljima postoji određena bojazan od ove neugodne zimske bolesti. Zbog mogućeg oboljenja ipak valja imati u kući neki lijek. To potvrđuju i biogradske ljekarnice, koje su ovih dana bilježile nešto veću potražnju vitamina i raznih pripravaka u svrhu preventive i jačanja imuniteta.
U biogradskoj ljekarni Solinefarm, magistrica farmacije Sandra Panđa kaže da se o većim gužvama barem za sada ne može govoriti, no da je nešto povećana prodaja lijekova za snižavanje temperature.